Wednesday, October 14, 2009

farmville addicted

Blogging is one of my favorite activity during free time besides play the farmville game..hehehe. And currently my broadband was dysfunction and automatically I failed to open my lovely farm....so sad. Macam mana saya boleh terjebak dalam permainan farmville ni padahal dulu saya punya la benci nak main. Ermm...ni semua disebabkan oleh seorang ibu mengandung yg bernama Kak Ila , dia la yg mengajar saya segala selok belok permainan ini dan skrg I was addicted to this game. Jiran cubicle kat sebelah saya ni dah puas senyum tengok saya duk main, agaknya apa la yg dia cakap dalam hatikan, dia sibuk buat keje, aku duk sibuk bukak game. Tapi kan...saya mmg takde keje, so utk mengisi kekosongan masa ini elok la kita bercucuk tanam.

Punya la gila main farmville ni sampai terkeluar satu statement yg membuatkan member gelak. Statement dalam lift..."Kak Ila, kalo kita kaya nanti, kita nak tanam sunflower..".

Member 2 org tu duk gelak, dia ingat saya betul2 cakap pasal masa depan. Kalo kaya nak beli BWM ke, Merc ke..apa ke, rupanya cakap pasal farmville. Hahahaha...hanya saya dan Kak Ila je faham situasi ni. Hikhikhik..

Tak lama lagi mesti bos panggil utk appraisal, apa nak jawab ye...tak naik la increment aku tahun nih..

Oh..tidak..


3 comments:

Ella said...

mmg giler addicted lah!..

aku tak sbr nak beli rumah/cottage..
bila nk kaya ni. hhahahha

ops..kul 4 nk kena harvest tanaman.

aina said...

haha kelakor2...aku pon pernah terpikir kalo ngan duit farmville tu aku bole beli handbag manyak2...gile tol, takde kena mengena langsung...tp skang tgh addicted ngan cafe plak tp masalahnye internet slow...tak syok

J.U.L.I.E said...

k.ila: apa x addictednya..kalo gi meeting ngn client pon sggup call kita mntk tlg harvestkn tanaman...abes..abes..

joy: internet kt umah aku pon lembab mcm siput sedut, jd kena pikir btol2 nk tanam bape lama,kalo la realitinya btol2 brcucuk tanam mmg dh lama kaya, tp mslhnya bnda ni cuma di alam maya..hahaha, siap bukak calculator buat kira2 keuntungan yg dpt...bodos btol..