Friday, June 3, 2011

minyak & gas asia

OGA - Oil & Gas Asia. Saya register online dah lama, sebulan sebelum event. Tapi lupa nombor apa, so kena la register manual kat kaunter. Orang lain semua dah pegi awal, saya je tertinggal keretapi. Siapa lah saya ni kan, tunggu orang yg sudi meneman saya, nasib baik ada jugak yg sudi teman. Rasa nak patah kaki berjalan, dah la pakai heel, dengan baju kurungnya, terkedek-kedek berjalan dari 1 booth ke 1 booth. Bukan nak tanya apa sangat pun, nak kumpul goodie bag dengan souvenir je.

Di event itu saya masuk ke booth Puncak Oil & Gas. Baru saya tahu rupanya Puncak Niaga baru set up company oil and gas, ada la dalam setahun. Tu yang rasa teruja nak masuk, mana tahu ada keje kosong. Yg bestnya booth dia menyediakan makanan sedap dengan coffee yg enak, sofa yg selesa dan ruang bilik yg luas. Tapi.....ahh...ada juga kekurangannya. Lepas kenyang makan, kitaorang panggil lah orang-orang kat situ untuk bertanya lebih lanjut. Datang la satu mamat botak berjawatan Assistant General Manager bersama big bosnya, dan juga seorang perempuan berbadan agak gempal yang terrrrrsangat kerek. Tuihhhh....ohhh...sorri terludah pulak.

Hilang mood aku dengar minah tu bercakap. Kita ni kan datang atas sebab nak tahu, so apa salahnya kau explain dengan cara yg lembut dan berhemah. Ini tak, macam kau bagus sangat. What the hell, terus hilang keinginan aku nak apply keje situ. Oh tidak.

Kalau macam tu la layanannya, pegi mati la aku tak sudi nak apply. Tapi memang tak sesuai pun saya apply situ kecuali kalau saya willing nak ke offshore, bertapa kat tengah laut sampai lebam. For time being, stay la sini dulu sampai tiba satu tahap saya rasa nak termuntah baru blah.

Lupa pulak nak tengok nama minah tu dgn jawatan dia, kalau tak boleh jugak saya tepek kat sini buat tatapan umum, haha. Nak tepek kat fb takut kena saman.

Ok ciooowww dulu.

5 comments:

Kehelan said...

merasa jugak ko pi OGA... aku langsung tak dptp i thn nih...

tp aku dpt aku punya tag... kawan aku tlg amikkan

j.u.l.i.e said...

merasa la akhirnya...hmpir2 tak pegi jugak...

Anonymous said...

ermmm.. agak2 cun tak awek tuh... adeh... napa lak lupa amik nama dia... rugi plak rasanya... muka camner..patut citer skit bro.. mana la tau kot2 leh risik2.. keh 3x

Anonymous said...

i went to their booth and i met the lady...nurhayati something kalau tak salah. position AVP...

yup, mmg krek and ada attitude.. i agree...

semoga Allah memberi kesedaran la kat dia...

j.u.l.i.e said...

anon#1: bro? haha...,bila dia mcm kerek je terus mls nk tnya nama..

anon#2: nurhayati eh?thks for info..