Saturday, September 17, 2011

hometown - Endau ------>Penyabong

I am addicted to the camera. I like taking pictures wherever and whatever I feel beautiful and attractive. I am not a professional, this is just my hobby and I really enjoy it.

Saya pun tak ingat sejak bila saya mula suka snap-snap gambar ni. Saya takde kamera DSLR pun, saya cuma ada G12 kesayangan saya tu saja, separuh compact separuh DSLR. Saya tak habis explore pun kamera ni, suka hati lah nak setting macam mana, janji nampak cantik.

Hari tu pergi Tanjung Resang, kali ni pergi Pantai Penyabong pulak. Cuaca sangat baik masa tu.

harus lah tuan tanah jadi model

saya sangat suka bergambar dengan sampan/bot...
tak tau lah kenapa..


port baik untuk dating bagi orang kampung saya

actually this place is nice, suitable for those who want to make a pre-wedding photo shoot

I like black and white mode...it's more dramatic..
orang kata selain nampak lebih dramatik, black and white adalah gambar yang paling tulus dan jujur..
orang kata lah...


kaki pancing..

black and white again..

saya dalam mode 'sepia'..
selain black and white, sepia juga kesukaan saya..



Sukanya edit gambar...duduk berjam-jam depan labtop edit gambar pun takpe...


4 comments:

en_me said...

tapi sape pulak yg amek gambar model tewwww.. ahaha

nyaman suasa kampong kanns.. ai laike

Kehelan said...

oh... ni tempat yg bakal Julie amik gmbar utk outdoor photoshoot wedding dia la nih...

bain said...

harus jejaka naek RXZ tue yg amik gambo cik biskut..

saya.. DSLR xde... G12 pun xde.. cuma ada kesayangan Nokia N95 & N70 jer yg dpt merakam saat2 manis dlm kehidupan bsama wife & famili tsayang.. :)

j.u.l.i.e said...

en me: kwn sy yg amekkan gamba ni :)

kay: hahaha...aku jln2 je la,bila nmpk view yg cantik2 trus trpikir kalo buat photoshoot utk pre-wedding or outdoor mesti lawa..

bain: mamat tu bz begayut ngn awek dia laa...
xpe la xde DSLR pon janji ada jugak gadget yg boleh merakam gmbo ko brsama wife terchenta... :)