Thursday, June 7, 2012

Pavlova dan RV

Tengok orang makan pavlova, aku pun nak. Dulu-dulu masa zaman rajin mem'baking' pernah lah try buat 3 kali.....diulangi 3 kali aku try buat pavlova ni...hancus. First time buat, hangus belah bawah dan jadi macam bentat. Aku gelak terkekek2 tengok pavlova aku hangus. Kali kedua hangus juga tapi tak seteruk yang first time.

Kali ke tiga dia jadi macam buih sabun...ringan tak rasa apa, aku gelak jugak. Pastu dah tak kuasa aku nak buat lagi.

Aku gagah ke klcc, pergi BENS mencari benda ni. Harga RM13.90. Pavlova ni bentuk bulat. Taste dia....arghhh...tak sedap. Keras. Aku rasa macam terlebih gula pulak. Yang sedap cuma krimnya je. Dah tak payah beli lagi.

Puan Lawa beli Red Velvet Cake, juga di BENS. Harga RM11.90. Rumusan yang kami buat untuk RV ni ialah....10 kali sedap yang cik boboi buat. Mesti berbangga cik boboi baca ni kan. Serious, aku rasa mana-mana aku makan RV tak boleh lawan yang cik boboi buat. Wahhh...kembang cik boboi dengar.

Dah banyak sangat gula dalam badan aku ni. Kena kurangkan lah yer, minggu depan nak check-up, kena jaga kesihatan sikit. Nanti nurse bising pulak badan aku naik banyak sangat.



Pertanyaan: Puanlawa tanya kalo nak tempah RV dgn cik boboi, cik boboi nak buat tak?

8 comments:

gerbera said...
This comment has been removed by the author.
CiKPuaNLawA said...

haah... cik boboi... tolong la saya kempunan nanti klu tak dapat makan red valvet cik boboi... air liur dah merembes2 nih...

gerbera said...

Si boboi tu aku tengok tersengih sampai ke telinga. Dah macam kerang busuk dah.Bangga gila.

Aku agak Boboi dah jampi tu. Sape makan RV dia mmg takleh terima RV orang lain.Kih..kih..kih.

Tunggu dia habis riak dulu baru bleh order RV. Riak2 buat kek tak jadi. Nak test buat Pavlova pulak katanya.

gerbera said...

Cik Puan Lawa : Tak pregnant kan?

CiKPuaNLawA said...

alaaa... mmg tak pregnant... p mengidam...hehehe

j.u.l.i.e said...

puanlawa: kena melutut kt cik boboi....tlg la..buatkn rv utk saya...

boboi: aku cuba membayangkan keriakan muka ko...sgguh riak...hehehehe..kalo dh abes riak, sila buat rv yer...cup cake pon ok lg senang nk mkn, x pyh potong2...wahh..demand pulak

whooz said...

cik boboi ni kalau nak mem"bake" kena ada rasa cinta..baru sedap katanya

j.u.l.i.e said...

huz: ye kot...buat apa2 kan kena dgn kasih syg, bru menjadi..