Tuesday, September 10, 2013

cocopi cream


Aku nak rekomen satu krim untuk kulit bayi yang sangat bagus. Dalam banyak-banyak krim yang aku cuba pakaikan pada kulit anak aku si debab tu, krim ni yang terbaik.

Nama krim ini Cocopi Cream. Kecik comel aje, harga rm9.50. Beli di kedai ubat cina.

Masa anak aku kena ruam, kena alergik merah-merah satu badan, krim ini lah penyelamat. Calamine lotion yang klinik bagi pun tak boleh lawan. Drapolene cream pun kalah.

Adik aku yang mula-mula pakaikan krim ni untuk anak dia, dia suruh aku cuba dan ya memang tak mengecewakan.



Orait, ini saja promosi untuk hari ini.





7 comments:

Daddy Ziyyad said...

saya nak check la cream Cocopi ni...mana tau berkesan utk some of my patients yg chronic eczema...pakai cream2 kat klinik, hatta dari klinik pakar pun tak jalan! hahaha

Dr Singa said...

calamine tu sebenarnya tak menghilang kan gatal pun...
saya tak suka bagi kat patient

Kay said...

adoi... aku ingt kan kek cocopie tu... hahahaha

julie shahril said...

dziyyad: kalo pegi kdai ubat cina try la tnya..saya pakai utk anak sy alhamdulillah berkesan sgt,sbb tu berani suggest kat org..

kakizat: byk lagi calamine tu kat umah...x pakai sgt pun, baru2 ni doc nk bagi lagi...saya kata tak nak..!! byk lagi kat umah...hehehe

kay: ternyata ko dan makanan tak dapat dipisahkan!!!!!!

ngeh3..

t.a.t.a said...

yup, aku pun ingat that thing is something edible. teruja aku membaca nya. hahaha.

adakah kau dijanjikan portion ketika membuat promo ini? hehehe

julie shahril said...

tata: adakah nama krim ini amat menyerupai nama makanan? kahkakah...

ni promosi tak berbayar ikhlas dari hati...cewahhh

t.a.t.a said...

memang amat menyerupai, dan lagi warnanya yang pink, mmg ingat benda makan. haha