Sunday, May 24, 2009

Free time

What are you doing during your free time?

1)Shopping
2)Sleep at home
3)Settle all your dirty laundry
4)Do extra office work
5)Watch movie with friend
6)Cook
7)Blogging
8)Chatting
9)Dating with gf/bf
10)Reading a novel written by your favorite author
11)Go to somewhere, a place where you can rilex your mind
12)Take a photo with your new technology camera
13)Nothing to do ~ just stay at home, watch tv
14)Outdoor activities such as camping, hiking, holiday etc.

For me, I always do the activity no.2, 3, 7 and 13. Sometimes I did the activity no. 1, 5 and 6. I did the activity no. 14 once a year, especially during school holiday.

I can't do the activity no.1 for every week because I will be a very 'boros' person. It's dangerous. I just go to shopping complex to buy my toiletries and something to cook. I have lots of commitment every month to settle such as car loan payment, internet bill, electric & water bill, home rental, saving, petrol, tol and sometimes I need to spend money for balik kampung. Lucky for me because I go to my hometown just once for 2 or 3 months sehinggakan saya rasa seperti si tanggang kerana jarang balik kampung. My parents are very understanding with my monthly money commitment.

Actually my favorite activity is no.7. I like blogging. Seriously I like write something or draw something in a piece of paper or on a canvast. I like art so much. That's why I really don't understand why currently I am being an engineer. I think supposely I'll be an artist, draw a potret and publish it to everyone who like art just like me, or write a novel like Danielle Steel or Ahadiat Akashah and sell around the Malaysia. Great.

Some peoples told me: "You ni kan baiknye...suka duduk rumah. You tak keluar ke jalan-jalan, tengok wayang or shopping kat mana-mana, pompuan kan suka shopping".

Well, I am shopaholic! Currently I try to control myself to buy somethings that I really need only. I need to spend my money for future. Kalau saya tak kontrol dalam berbelanja, memang saya setiap bulan over budget. Saya bukan tak suka jalan-jalan, kadangkala saya keluar menonton wayang, tapi itu semua tidak perlu saya lakukan setiap minggu. Saya perlukan masa untuk diri sendiri, maksudnya masa untuk berfikir dan merancang hidup. Apabila usia sudah dewasa, kita tidak perlu enjoy keterlaluan kecuali kalau saya ini kaya macam Paris Hilton. Oleh kerana saya tidak kaya, jadi saya kena berjimat cermat kerana jika saya tidak cukup duit atau berada dalam kesusahan, siapa mahu tolong saya?Siapa? Sendiri mahu ingat la. Paris Hilton wanita yang tidak pernah memikirkan tentang kesusahan. Dia lahir dalam intan berlian. Hidupnya di kelilingi duit dan kemewahan. Indah. She's beautiful but still not perfect. Nobody perfect. Saya terfikir, agaknya kalau lah saya sudah ada keluarga sendiri, I will spend my quality time with my children and husband. Our activity is totally change when we get married. Life as a single person and married is different. I know even though I am not married yet.

What I want to do is...I am waiting for new camera. Trust me, I will and always do the activity no. 12. Yihaa.

4 comments:

Reds said...

knp sy x nmpk no.9 pun dlm perenggan2 tu?

J.U.L.I.E said...

ini kerana...
ia hanya dilakukan 1-2 kali je dlm setahun...muahahaha
jadi x pyh tulis la..

Reds said...

ye ke...hahaha

(gmbr2 lama sy msih susun utk d scan...nanti sy akan bg gmbr yg dijanjikan...)

J.U.L.I.E said...

orait...x sabar nk tgk gmbar lama2 masa menari..mesti kelakar muka sy..