Friday, September 11, 2009

Berbuka puasa di restoran nelayan

Ini lah rupa restoran nelayan di waktu saya baru sampai.
Masa ni keadaan still tenang. Air tu nampak mcm best je kan..
tapi sebenarnya bau dia mcm longkang...
hehehe..

We (mechanical teams) booked 3 tables at Restoran Nelayan, Taman Tasik Titiwangsa for Iftar yesterday. We need to pay RM35 (not including beverage) per person for Ramadhan bufet. This place provided ramadhan menu such as lauk pauk melayu, chinese food, steambot, satay and kuih-kuih melayu. Ingatkan bayaran ni include sekali dgn air, rupanya utk beverage kena order lain. Cis!

My friends and I arrived there around 6.15pm. Actually kami dah datang malam sebelum tu utk buat payment dan survey apa yg patut mcm kat mana surau dan mcm mana keadaan dlm restoran tu. Not bad la walaupun makanannya bukan lah kategori sedap gila. Saya rasa org ramai dtg sini sebab nak makan steambot je, and guess what, mmg ramai pon manusia2 di situ berebut-rebut nak amek hidangan steambot. Pening sekejap.

Kak Wai with her sister, Wawa and her cute daughter, Hurin. Sebelah tu mamat poyo Masyudi. Bawah tu ex-mmc, Shikin and her friend (sori I forgot her friend's name) and Faz. Faz currently is working at Runhill while Shikin and her friend are working at RNZ. Sebelah tu plak anak Kak Wai yg comel mcm mix2...Hurin.

Gambar yg atas tu lepas abes makan. Saya dukung anak Kak Sue, Irhas, dia nangis plak. Memang takde tokoh langsung aku dukung budak. Kekok.

Pasangan masing2, Naim with bakal tunang, Kamarul and his fiance Awin. Meja diaorg yg duduk bercouple ni very senyap, tak mcm meja kitaorg yg kecoh time makan. Tgk aje la Kak Sue melayan 'anak-anak'nya masak steambot...hahaha..

I like baby. I mean saya suka main dgn baby dan dikesempatan ibu-ibu yg baru bersalin dtg bwk baby masing2, saya pun amek kesempatan juga lah mendukung anak2 diaorg yg comel tu. Paling terkesan ialah mendukung anak Kak Wai, Haris. Ya rabbi mmg debab gila, rasa mcm nak gigit daging dia yg montok pejal tu. Anak Kak Sue kecik lagi baru 3 bulan, so bdn dia still lembik2, takut nak pegang. Dan budak pompuan 2 org berbaju pink bunga2 ni anak Masyudi. Seriously diaorg hepi gila mlm tadi, masa nak snap gambar ni diaorg siap meniarap atas lantai, sabar jela aku.

Haaa...this is baby Haris, anak Kak Wai. Nampak tak muka dan badan dia yg debab, montok, gebu. See...pipi dia meluyut, peha dia pejal, mata sepet. Tak takut org langsung. Best...

And this is baby Irhas, anak Kak Sue. Baru 3 bulan tapi dah pandai meniarap. Bijak betul budak2 skg, 3 bulan dan reti meniarap sendiri. Mata dia besar, tgk la mata hitam dia tu..besar. Baby ni pandai posing dpn kamera.

Last but not least, nak tayang la menu yg kami bedal malam tadi. Actually makanan di sini tak lah sehebat mana, tapi boleh la utk di telan kan. Saya amek nasi sket sebab nak makan steambot. Amek punya lah byk sebab tamak..hahaha. Last2 semua tersandar kekenyangan. Nak tak nak kena abeskan juga makanan tu sebab dah ada signboard tulis "Kami caj RM16 per 100 gram bagi makanan yg tidak di habiskan"...amek kau...

Conclusion for the iftar yesterday, we were enjoy layan makanan dan layan baby2 sihat tu. Walaupun org ramai dan kena cepat2 amek makanan, yg penting semuanya kenyang. And next year...akan ke tempat lain plak la yer...

Thanks kpd semua yg join...


3 comments:

irfanvsirhas said...

http://sueali-anak2ku.blogspot.com/

hahahaha dah tukar..

damiqula said...

salam...nk tnye,nelayan ni nak kene book awal2 ke?slalu mcm ramai je org kan?surau besar tak?

J.U.L.I.E said...

damiqula:bln pose ni org trlalu rmai, so better book la.Kalo book more than 15 org kena byr deposit dlu. Surau ada tp kecik je, utk bln pose ni mmg pnuh gila, sesak. Kalo hari biasa dtg mkn x pyh book pon xpe.