Saturday, October 3, 2009

I miss them

It's called a wonderful day when we opened an email and read that somebody has been added you as a friend in facebook. And it's called a wonderful day when the 'somebody' is an old friend and we are lost contact almost 15 years. It's called a wonderful day when we were chatting and asked a lot of questions after 15 years we were never meet.

Rhazalina, I miss you.

Rhazalina

I am speechless and wanna cry when she's still remember me. Thanks friend. Pernah 2-3 tahun dulu saya terfikirkan dia, di mana dia, apa dia buat skg, dah kawen ke belum dan adakah dia masih ingatkan saya? Segalanya terjawab bila kami berjumpa semula di fb. Masa itu terbayang-bayanglah semua kenangan semasa kami rapat di sekolah dulu. Walaupun kami hanya sempat rapat selama setahun saja, tapi byk kenangan telah tercipta. Kecilnya dunia apabila rupa-rupanya dia ada di KL. Saya harap suatu hari nanti kami dapat berjumpa 4 mata utk bercerita segalanya. Saya percaya waktu itu akan tiba..


Zulaina

Zulaina, she is one of my best friend in school. We were shared a lot of secrets, laugh and tears. Tapi masa masuk kolej, saya dan dia agak renggang, mungkin kami berlainan course. Dan selepas itu saya jarang dgr berita dari dia. Apatah lagi sejak saya beralih arah ke Perlis, lagi la tak dgr cerita dia lagi. Sehingga lah tahun lepas when my mother told me that she's married. Oh...really? tak jemput pun.

And yesterday I tried to find her in facebook. Mana lah tahu kan kot2 jumpa. Thanks God, I found her. Saya hampir2 confuse, betul ke dia Zulaina yg saya kenal dulu sebab muka dia lain sgt. Agaknya gambar tu masa dia kawen, so saya tak boleh cam dia. And kami berchating la kan, maklum lah dah lama tak jumpa. Dan barulah saya tahu kenapa dia tak jemput saya. Katanya dia tak dpt contact saya sebab tak tau nombor telefon saya, no fon rumah pun dah tukar. Ok la...alasan tu aku terima joy. Oppss..forgot to mention, Joy adalah nama glamournya di sekolah. Ada sejarah mcm mana nama tu boleh tercipta, tapi lain kali lah saya cerita.

Kecilnya dunia bila rupa2 nya dia juga ada di KL. So maybe we'll plan for another gathering, insyaAllah, tunggu if we have free time and boleh gather-gather lah. Apa pun, saya gembira bila bertemu mereka berdua semula. Tiba2 ter'emo' sekejap sebab tak sangka dpt jumpa setelah bertahun tak dgr kabar berita. Saya agak emo masa Rhazalina add di fb. Macam nak menjerit sebab tak sangka dia masih ingatkan saya.

That's true..we can't buy the happiness with money. And that's true..friends are important in our life. Don't tell me that you can live without friend. Tipu. Mungkin ada manusia yg boleh hidup sorang2, tapi sampai bila? Pasti hidup mereka terlalu sunyi dan sepi. Memang ada masanya sepi itu indah, tetapi lama kelamaan, sepi itu menyakitkan. Begitu juga dgn kegembiraan. Kita menemui kegembiraan apabila bersama rakan, cuma kita kena pandai memilih kawan yg sesuai agar hidup kita tak hancur.

Trust me, friends are the most important ingredient in this recipe of life. Friendship is like a building contract you sign with laughter and break with tears. Eventho we are married, we still need a friend to share something, am I right? Yes, husband is a number one, but friend is still has a place in a part of our life.

I miss both of them.


3 comments:

Reds said...

adakah sy kenal mereka ini? Susah nk cam muka bila dh berubah...cantik2 dh sume...

J.U.L.I.E said...

maybe rhazalina haris ssh nk ingt...sbb dia skolah ungku husin masa form 1 je.., tp zulaina tu ialah joy..ingat x? masa skolah dulu dia comot..kehkehkeh..skg dh lawa dah..

aina said...

hehe saya memang comot...muahahaha...tak leh dipertikaikan sbb byk gambar2 zaman dulu yg terbukti kecomotannye...ohhh nama 'joy' itu sungguh klasik...agagagaga