Monday, November 16, 2009

pisau cukur


Oh my Dior! Oh my Louis Vuitton! Oh my Gucci!

Sebuah filem ringan sesuai utk seisi keluarga, dan juga sebuah filem ala2 gedik. My friends and I make a plan to watching 2012, punya la beratur pjg, but lastly tiket habis, yg ada cuma malam. Sapa nak stay sampai malam kat Sunway Pyramid tu kan, so we decided (actually I follow aje) utk tgk citer Pisau Cukur.

Citer ni not bad la (tapi tak tau pendapat org lain), kira boleh buat orang dlm pawagam tu gelak. Saya dapat sit sebelah mat saleh, saya tak pasti dia faham ke tak tgk citer ni. Oh..mungkin dia faham sebab ada subtitle. Ermm...mungkin girlfriend dia Malay, sebab tu dia boleh beli tiket citer ni sebab teramat lah susah sekali nak jumpa mat/minah saleh tgk citer Melayu.

Filem ini filem lawak, tapi bagi setengah orang filem ini seakan menyindir golongan tertentu yg mata duitan. But at the end of the story, we know that money is not everything. Dan dalam masyarakat kita sebenarnya, perkara macam ini memang benar2 berlaku. Tapi tak pasti pulak ada perempuan segedik Fazura dan Maya Karin di alam realiti ni, mungkin ada kot. Dan Fazura & Maya, you are the good actress.

No comments: