Friday, December 4, 2009

potret siti


I love art.....so much.

Joy...ni lah lukisan yg aku lukis masa sekolah dulu, yg ko cakap hari tuh aku ada lukis gmba siti nurhaliza kan....haha. Masa cuti raya haji secara tak sengaja aku terjumpa balik lukisan ni, punya la suka tak terkata sebab aku ingatkan dah hilang. Bukan setakat lukisan ni, banyak lagi lukisan yg aku lukis zaman dulu2 still tersimpan baik. Aku rasa nak buat laminate pastu simpan biar anak cucu aku tengok..hehehe.

Usia lukisan ni dah lebih 10 tahun. Saya bukan la pandai sangat melukis tapi macam happy je dpt conteng-conteng atas kertas. Jadi, inilah hasil tangan saya pada usia 17 tahun dulu. Sejarah ni. Pada usia 17 tahun dpt lukis macam ni kira dah gembira sgt lah...konon2 lawa sgt lah lukisan ni..hehehe.

Paling kelakar, lecturer kat ITP dulu pun suruh saya lukis gambar dia, pastu ada lah bebudak kelas yg mintak saya lukiskan gambar girlfriend diaorang...muahahaha. Apa..diaorg ingat aku ni anak sedara Leonardo Da Vinci ke...ngeh..ngeh...ngeh.

Tapi bila tengok balik lukisan ni macam kelakar pun ada...ada rupa siti ke..? Agak2 kalau siti tengok lukisan ni dia bangga tak..?? (ketawa guling2 ni...)


2 comments:

aina said...

hikhikhik ade lagi ko simpan ek. Kira cun ape mcm tu.....kalo aku yg lukis mau muka siti jadik hape je

J.U.L.I.E said...

aku pon x sgka lukisan ni ada lg..tp bgus juge...kenangan tu.