Tuesday, February 2, 2010

Broga


When I told my friend that I will climb the mountain one day, they were surprised and laughing. Mungkin diaorang tak sangka manusia lembik seperti saya ini nak panjat gunung. Wakakaka. Jangan menghakimi manusia dari luaran yer.....itu pesananku. *wink*

So last Sunday my friend and I went to Broga for training. Jauh juga nak ke Broga, lalu tol rm5.20...hampir2 sesat juga lah. Oleh kerana first time ke sana, kami sampai dah lewat, around pukul 8+. Kira lewat la tu kan? Bak kata cina kat situ...

"Matahari sudah naik ma...."hehehe.

Dan kami bertiga terkedek-kedek la memanjat bukit Broga tu. Bila mendongak ke puncak nampak sayup-sayup je orang kat atas tu. Dalam hati cakap...ni baru Broga, belum Kinabalu. Wakakaka. Tapi kami semua ni jenis berhati tabah, lalu kami meneruskan pendakian sehingga lah..........suku puncak aje....hikhikhikhik. Tak sampai separuh pun sebab ada sorang member sakit kaki. Tak sampai hati nak tinggalkan kawan kan, maka kami pun turun semula dengan harapan lain kali boleh panjat lagi.

Sehari sebelum tu, kami membuat lawatan amal ke Pertama Kompleks utk meninjau-ninjau kasut dan beg utk hiking. Utk beg, I bought Deuter Speed Lite with price rm280 (tu pun puas tawar menawar bagai apa). And for shoes I bought it at Sunway Pyramid. Untuk sweater dan barang-barang lain belum beli lagi sebab duit sudah kering...maklum la bonus dpt sket.. ;)

View dari atas, sebenarnya bukan atas, tapi suku atas...
hijau..


4 comments:

blurr33 said...

weih... pegi Broga ajak la wei..
dah la bukit tu belakang umah aku je.. aku pun nak exercise gak..

j.u.l.i.e said...

kam: ko pon suka pnjat bukit ke...wiken ni...mau?

june said...

saya ni dah retired sis, rindu giler zaman dolu².. broga ni kat mana?

j.u.l.i.e said...

june: broga kat semenyih,area slangor gak la,baru2 blaja pnjat bukit..tp x smpai atas pon.