Tuesday, June 8, 2010

uptown

Saya suka upload gambar dlm blog sebab saya tahu orang suka tgk gambar, tapi malas nak membaca. Ok, jom kita tengok gambar.

Saya mengkategorikan diri ini sebagai jakun sebab tak pernah pegi uptown. Saya tanya, uptown tu apa? Perlukah cari dlm kamus uptown tu apa? Maka, kawan saya pun jawab, uptown tu macam pasar malam lah...jual murah2. Ohhhhh...mcm pasar malam. Ok.

Jom pegi uptown Shah Alam.


@uptown shah alam
sila...sila..


begini rupanya uptown...
maap la...den jakun..


the variety of tudung...
Saya sampai awal, kedai2 kat sini byk yg belum bukak...


Kak su memilih sweater...
mau beli ke...


bundle...
not bad la sweater dia..
byk pilihan


we have decided to eat here..
sebenarnya saya bukan lapar..
tapi saja ngada2 nak mkn..


kedai makan sebelah..

kedai makan sebelah sana pulak...

sany char kuey teow pun ada..
mcm penah ada kat court 3..hikhik


Sup campur for kak sue, and tomyam campur for me..

close up
tomyam dia ok...rasa ok...sedap tapi...
isinya kurang la bang oi...
jgn kedekut bagi ayam,udang,sayur bole tak?
kami order,kami makan,kami bayar..





Note : dulu2....saya membayangkan uptown ni macam Pavilion or Starhill....hahahahahahaha...kesian aku...




6 comments:

blurr33 said...

uptown tu bukan macam Pavillion.. tapi macam pasar tani kat pekan Semenyih tu aje..

p.s: pewwittt kat akak yg pilih sweater itu.. wakakakka

irfanvsirhas said...

en.blurr33:..sape yg ko pewitt tuh...ish2 ko nih...

julie : kama lg destinasi kite selepas nih...aed masa 2 minggu jerk nih nak bersuke ria..hihihihi..

mrs.ecam said...

lah yeke....br tau ke uptown tu camne...kui3

ouhh g berambu ramba ngan k.sue ek....ank2 blk pos ke kg ke k.sue...hekhek

j.u.l.i.e said...

kam: aku kan jakun..sbb perkataan 'uptown' tu mcm gah je, mcm havoc gila, jadi aku bygkan uptown tu mcm pavillion...huhu

kak sue: pewittttt....lepas ni gi gold coast plak...

rozie: anak2 dia semua dh courier anta kg...tu yg dia leh melenjan ngn aku mlm tadi..

Kehelan said...

hihihhi... dulu pun aku terbayang uptown ngn downtown mcm pavillion...

dh lama aku tak pi uptown shah alam...

j.u.l.i.e said...

kay:ko lama x pegi maknanya penah pegi...huhu..aku mlm semlm 1st time jejak uptown,pastu pkai t-shirt sabah, jln sket snap gmba, jln sket snap gmba, confirm org kata aku pelancong...hahahahahaha...pelancong sabah bah...