Wednesday, June 9, 2010

Al-Rawsha

Makan adalah aktiviti yg sangat membahagiakan. Di KL ni, orang tak kisah harga makanan tu mahal, asalkan sedap. Dan jangan kedekut nak letak rencah. Sebab kami order, kami makan, kami bayar. Jadi tolong la ikhlas masak untuk pelanggan.

Restoran Rawsha terletak di Jalan Damai, Ampang. Lupa pulak jalan Damai berapa...ada byk jalan damai kat situ. Kalau naik kete merempit dari ofis adalah dalam 10 minit dah sampai. Restoran ni selalu jadi sebutan budak2 ofis saya sebab diaorang suka makanan arab. Masa last day kak Ila haritu, dia belanja kami makan kat situ. Thanks ya kak Ila. Happy tak kat tempat keje baru?

Al-Rawsha Restaurant

Kak Ila sms me : "besok jgn x dtg, aku last besok kat mmc. Esok gi lunch sesama"
Puan Sue

Ni yg payah dapat otak mcm aku..
lupa apa ntah nama makanan ni..
kitaorg ni 1st time makan sini, jadi tak tau nak order apa..
yg pasti nasi tu nasi beriani...
satu lauk ayam, satu lauk kambing..
ada pencicah merah & putih..
yg putih tu rasa mcm masam2 sket...



Kami order cuma 2 menu, share 4 orang sebab makanan tu banyak. Makan sorang memang confirm tak habis kecuali perut korang besar mcm Shrek. Hehe. Saya tengok kebanyakan orang yg dtg makan situ pun order sket2, then makan share. Tapi kalau lapar tahap ular sawa tak makan sebulan boleh la makan sorang2.

Harga? Maaf lah...sebab kak Ila belanja, lupa pulak nak tanya berapa harga nasi tu sepinggan. Tapi price makanan kat situ semuanya rm20++. Berbaloi la dgn portion yg banyak tu. Orang arab memang makan banyak agaknya, sebab tu diaorang besar2. Huhu..











4 comments:

joyahsport said...

huu...sdapnyer....

j.u.l.i.e said...

jun: sdap....tp ada tekak org lain kata biasa2 je...hehe

blurr33 said...

sudahla ko julie.. makan tak bungkuskan utk kawan2.. bikin panas je.. wakakakkaa...

j.u.l.i.e said...

kam: hahahaha...ko bkn alergik nasi beriani ke? kalo mkn tumbuh ruam..