Tuesday, July 13, 2010

gaduh

2-3 hari rasa takde mood nak bawak kete. Kan bagus kalau kete tu boleh bergerak sendiri, atau pun kalau saya kaya saya upah sorang pemandu dan bawak lah saya kemana nak pegi. Panggggggggg........panggggggggg...2 kali aku menampar mukaku, jgn nak berangan!

2 hari jugak saya gaduh dgn orang atas jalan. Semalam gaduh dgn polis trafik masa nak balik Subang. Dah en.blurr kata aku gangster Masai kan, gangster kena lah selalu gaduh, kalau tak gaduh bukan gangster la namanya. Lepas gaduh tu saya sempat pikir dlm hati, agak2 polis trafik tu saman aku tak sebab melawan cakap dia?

Baru kejap tadi gaduh dgn driver teksi pulak sebab saya cilok depan dia, so dia marah dgn membunyikan hon yg kuat dan panjang, pastu dia buka cermin tingkap dan maki hamun saya, lalu saya pun melawan balik dgn membuat muka paling keji.


Astaghfirrullah...apa la nak jadik dgn aku ni...asik nak gaduh je. Nampak gayanya lepas ni kena hari2 baca Yasin kasi sejuk sket hati.

Insaf sekejap.



Note: jgn ikut perangai buruk ini...



15 comments:

Kehelan said...

aku baca tajuk pun dh geleng kepala dulu... hahahaha!

june said...

haha.. saya pon penah gaduh mcm situasi kedua tu. nak lawan xterlawan sbb lelaki. dia xbg can kat kita. rasa mcm nak cari kete dia n gesel syiling 50sen dr depan sampai belakang. no plat pon hapal lg ni. malangnye smpi hari ni xterserempak lg(sbb kat area kulim je). hahahaha

joyahsport said...

ce wat mke keji tu sket nk tgk..hee...

mrs.ecam said...

sabo julie...sabo...bnykkn istigfar..aku klu bab2 gado kt jln aku x brani...lg2 ngan polis trafik...aku amik pendekatan lbh bek ngalah dr kete aku kne gesel...dl2 aku gengster gak tp lps nk msk ank 3 ni aku jadik mkin baik plak...awww tersipu2 malu aku taip komeng nih...hikhik

cinta said...

wah kejinya.. (atas kepala ada awan - sedang membayangkan)

gReEnbUtToN said...

aku sgt memahami kau tuh...
belajar jadik cool cam aku... (ko tau aku pun bukn jns cool...hehe... at certain time aku bole jd sgt cool but aku lbh kpd nk memaki je org tu...)
lek2... pasni turn ko bwk kete, bio aku yg tolong gaduhkan... ko bwk je kete tgok jln, cilok2 kna bg cr paling sopan, bukak pintu kuo, then mintak lalu...hahaha...dok gaduh2 je kang cpt lak darah tu nek...sabar deh...huhu

j.u.l.i.e said...

kay: aku dlm proses insaf ni.. :)

june: driver teksi buat kurg ajar atas jln xpe...bila kita buat bkn main la dia melenting, tu yg sekali sekala buat muka kt dia,lantak la dia nak maki ke...pnah gak dtg idea nak gesel syiling tp tu cuma angan2 je...realiti x terbuat lagi...haha

joyah: dtg sini meh aku tunjuk mcm mana muka keji...hikhik

rozi: aku tgh blajo jdi sabo le ni...ko dah level mak2 org memang patut jadik makin baik..hehehe..jadik cth kt anak2...cewahhhh...caya lah rozi...tabik spring...toi..toi..

siti: tak nak la buat keji lagi...x elok utk kesihatan jantung.. :)

fad: maceh la phm aku...sejak2 bawak kete ni mulut aku dh mcm longkang...nk kasi tambak pasir sket,kasi tutup itu longkang...tolong tambak ek... ;)...idea bukak pintu kete kuo mintak lalu tu terbaikkk...baru la kena dgn slogan "bersopan la anda di jlnraya"...

liza aziz said...

biasalah kalau time tgh marah kann. kadang2 terlepas gak. tp lepas tu automatically bermuhasabah. nyesal plak ikut kata setan. huhuhu

j.u.l.i.e said...

liza: masalahnya lepas marah baru insaf,tgh marah susah nk kontrol...aishh...kuat btol pengaruh setan ni..

blurr33 said...

nak gaduh ajak la aku.. aku suka orang gaduh-gaduh ni.. nak join takleh sebab tok guru aku tak kasi join..
kehkehkehkeh..
gangster masai betullah.. takpe julie, orang kata kalu darah naik kat telinga, baca Ayatul Qursi pastu ludah (takyah betul2, kang terludah si greenbutton plak ko, eksyen je sudey) ke sebelah kiri.. InsyaAllah sejuk hati ngan telinga..

gismo82 said...

jgn gaduh2..nanti cpt kena darah tinggi..

j.u.l.i.e said...

kam: kalo aku trludah kt muka greenbutton, aku plak yg kena maki,padahal nak sejukkn hati & telinga kononnya la...maceh la bagi nasihat berguna ituu..

kerul: ye aku tau..marah2 ni x elok utk kesihatan hati & jantung..tp kalo la aku bleh pikir mcm tu time marah kan bgus, mslhnya aku trpikir selepas marah...wahaha...camne tuh...

Gelaspecah said...

Aku pun terasa,,,,,,,,kekadang ada pemandu bikin kita sakit hati, tapi kena pikir juga perangai kita, kekadang lebih dasyat.....jadi sabar dan bertimbangrasa saja,,,,,tegok saja air lior,,hehehe

aina said...

hahaha wah!!!! gengsternye ko tong.......

j.u.l.i.e said...

gelaspecah: mmg hari2 sabar, sbb tu kdg2 terbuat jugak la kurg ajar sbb org lain carik psl...dh penat asik nak mengalah je. Tapi skg nak belajar jadik lebih sabar la (insyaAllah..),hopefully berjaya...haha,thanks 4 ur advise...

joy: u know me...hehe..dh insap dh ni beb..