Wednesday, July 28, 2010

hidup yg unik


Lama tak update blog. Saya rindu nak bercerita.

Saya hampir pulih dari terperanjat. Syukur saya tak gila. Haha. Saja melawak. Sebelum ni saya dikejutkan dengan pen'delete'tan oleh seorang kawan di fb. Tragis kan? Belum pernah saya kena delete, selama ni saya yang delete orang. Haha. What goes around comes around. Alasan mengapa dia delete saya? Kerana saya bukan kawan yang boleh memberi apa yang dia minta. Sempoi. Ala...small matter je la.

Aku doakan kau bahagia kawan, dunia akhirat.

Sebenarnya berperang dgn perasaan lebih dasyat daripada perang dunia kedua di mana ia berlaku diantara tentera Jerman yg di pimpin oleh Adolf Hitler menentang tentera Amerika. Namun itu semua asam garam kehidupan bak kata orang tua. Kalau hidup ni smooth je tanpa cabaran pun tak seronok jugak kan. Sesekali bila cabaran tu datang, ia boleh melatih otak kita yg hampir beku akibat terdedah dgn kesejukan aircond ofis supaya kembali aktif. Sebelum ni kita belajar matematik 2+2=4. Tapi ada kalanya 2+2 boleh jadi jawapannya 5. Sebab matematik itu unik, kehidupan ni pun unik. Ohhh....aku sedang bersastera rupanya. Gila ah ding dong...

Saya percaya, korang mesti pening baca apa yg saya tulis. Haha..padan muka korang.


Hidup ini sgt complicated.




9 comments:

cinta said...

hmm, hmm.. (wat2 paham ngan muka blur blurr)

irfanvsirhas said...

unik betul kali ni cik julie tulis....;)

joyahsport said...

hmm...btol tu...saye tgh fening...

en_me said...

kanns..

Kehelan said...

penin...

fndrocka said...

hidup ni komplikatd...terel matematik tambahan pun belum tentu terjamin hidup.

tapi cuba hidup dgn simple yg buleh, tapi signifikan

j.u.l.i.e said...

siti: angguk2 je la mcm phm...hehe

kak su: x sengaja bersastera plak kita kali ni...wakaka

joyah: maap lah dh buat joyah pening,gi mkn panadol ye..

en_me: kanns...what's that means?

kay: aku very sure semua org pening,sbb aku pon tgh pening skg ni...huhu

fndrocka: berjaya dlm pelajaran,dlm karier tak mnjamin utk brjaya dlm hidup kan...

cinta said...

eh? sape siti tu? hah?

j.u.l.i.e said...

siti: siti tu siti nurhaliza, x pun honda ct...wakaka..