Wednesday, July 14, 2010

keturunan pahlawan

Pening baca pasal puteri Saadong kat Wikipedia. Tak paham sebab putar belit susur keturunannya. Kecoh betul kat paper pasal keturunan puteri Saadong ni. Tengok macam kitaorang, ada darah pahlawan tak kecoh pun kan. Contohnya:

Kak Sue:
Dia lah keturunan Megat Teraweh, rileks je tak kecoh pun kat paper.

Fad:
Salah sorang keturunan Majapahit dari Jawo (sebut Jawo tu biar ada dengung sket)..rileks je, very humble, padahal keturunan pahlawan tuu..

Cik Julie:
Keturunan puteri gunung ledang...saja malas nak bikin havoc satu Malaya beb, gua jenis orang yg 'down to earth', gua tak suka publicity.....takut kalau kecoh nama gua glemer satu Malaysia..tu yg gua malas...gua rimas...



Hehehe...semua cerita di atas adalah dongeng semata-mata...

9 comments:

Kehelan said...

aku baru macam... waaaahhhhh! siap dlm hati patut la fadd semangat juangh tinggi!

ampas... :p

blurr33 said...

bukan ko keturunan Sultan Masai ke julie??

*aku keturunan james dean

joyahsport said...

kih..kih...geng bas skolah pahlawan...

irfanvsirhas said...

hehehee..sib bek de dongeng kat bawah tuh..hehehee
klu x mesti org percaya punyer...saje jer malas nak kecoh...
nnti kuar bite... "3 engineer M** berketurunan darah pahlawan.." hah...sape nak jawab...

gismo82 said...

semua nak ada keturunan pahlawan... keturunan pahlawan sutra monggul takde ke?

j.u.l.i.e said...

kay: ko terpedaya ke? hehehe..

kam: sultan masai tu bapak sedara puteri gunung ledang, jdi kitaorg mmg ada bau2 badan la...hahaha
tang mana ntah ko keturunan james dean?

joyah: ye...kami pahlawan terbilang..hikhik

kak su: tu la...kalo tak statekan 'dongeng' tu rmai plak org percaya,wartawan baca kang mau dia kejar nak interbiu...gua malas la kak su nk layan benda remeh ni...gua penat...wakakakakakaka

j.u.l.i.e said...

kerul: sutra monggul tu daerah mana kat mesia ni?

gReEnbUtToN said...

la... mmg betol pun ade kturunan pahlawan majapahit... menurut Arwah Abah aku.. tapi statement tu aku je yg dengar, beradek len xtau lah (ntah2 kturunan hulbalang yg pegang tombak jg kat pintu istana je kot...heheh)...tapi aku mmg bersemangat waja!!!

sejak bile lak ko tu kturunan puteri gunung ledang?? bukan ko sbenarnye lah kturunan puteri saadong tu...
cuma nama kna tuko jadi puteri saodah...

kak su tu kalo ade kturunan megat, patut kna letak puteri suzilawati... kui..kui...kui...

j.u.l.i.e said...

fad: takut plk duk serumah ngn keturunan penjajah ni...hahahaha..majapahit tu penjajah kan?kahkahkahkah..

tp bgus jugak ada keturunan majapahit dlm umah, apa2 hal ada org sedia bertindak...aku kan puteri,puteri harus dilindungi...hikhikhik