Thursday, July 15, 2010

nasi ayam berempah

sedang rakus menelan ayam

Kak Hafzan dah memperkenalkan satu tempat makan baru kat saya,fad & kak su. Kami tak kisah makan kat warung, kami sedar sapa diri ini...hehehehe. Ok, Actually nama nasi ni Nasi Ayam Berempah. Menunya tersgt simple, just nasi, ayam goreng berempah, kuah dan timun. Terlalu simple. Harga: rm5.

Rasa? Sedap!!

Ayam dia besar, tak habis dimakan. Bagi penggemar ayam macam ada daya tarikan magnet bila tgk longgokan ayam dalam bakul yg fresh from kuali, masih berasap panas2....perghhh, berpeluh beb nak habiskan semua tu.

Oh...lupa pulak nak cakap, warung ni terletak di Desa Pandan. Berdepan dgn Mc.D. Waktu lunch sesak lah, parking pun susah. Sendat perut kekenyangan ni.




8 comments:

emilia said...

opss.. desa pandan?? apsal den tak tau?? depan mcD?? hehee..musti teray niy.. sedap ye..? ;)

joyahsport said...

bile nak g sane lg?nk itot....

j.u.l.i.e said...

joyah: nti bila2 kalo gi aku pggil ko ok...

Kehelan said...

nasi kukus ayam terbaeek kat KL Sentral nih ialah kat LG1, Plaza Sentral... tp ayam kecik jek...

no 2 terbaaeeek, nasi kukus ayam kat Sooka... ayam besar!

no 3 terbaeeekkk, kat Sooka jugak, kedai nasi campur... pesaing no 2...

yg tak sedap, kat foodcourt KL sentral...

seminggu tak layan nasi kukus ayam berempah, rasa tak bermakna kije kat kl sentral...

blurr33 said...

aku tau tempat ni.. ayam dia memang cara.. brrrr....

tapi kena ready tisu kat ketiak, sebab agak panash sedikit..

Brrrr.....

j.u.l.i.e said...

kay: fuyoo..ni mesti dh kena 'mandrem' dgn tokei nasi kukus ayam tu...hehe, tp kay senang nk gi mkn, dekat je kan....kitaorg ni nk kena naik kete kuar awal,meredah jem...sesekali bleh la layan..

kam: kalo aku tgk balik lunch ketiak ko basah tu aku tau la kemana ko pegi...hahaha

Gelaspecah said...

sedap Julie makan, sekali sekala belanja la,,,,,terasa lapar pula

j.u.l.i.e said...

gelaspecah: bleh...mai la sini..hehe