Tuesday, September 28, 2010

mode: jiwa kacau


Ok, sekarang baru saya sedar bahawa pekerjaan saya sekarang boleh membunuh beribu-ribu manusia jika tersilap langkah. Walau tersalah letak satu value dalam datasheet atau design basis, banyak nyawa boleh melayang. Saya tidak menyesal memilih kerjaya ini, cuma saya rasa macam terganggu sikit hormon bila kena pikir banyak-banyak. Oh maklum lah kalau saya banyak berfikir, maka saya akan makan banyak, bila makan banyak berat badan akan naik, bila berat badan naik, jiwa jadi kacau.

3-4 hari ini hidup saya tak tenteram hanya kerana 1 dokumen ni. Haha. Aku ni bikin kecoh kan, baru buat 1 report dah menggelabah. Orang lain buat 5-6 jenis specs siap kena bambu berdas-das tak kecoh pun. Itu lah beza saya dgn orang lain kerana saya ni spesis makhluk lemah semangat.

Kadang-kadang pernah jugak terfikir bahawa aku sebenarnya amat tidak layak duduk di meja dan kerusi ofis ini. Haha.

Eh gambar kat atas tu saya lukis sendiri guna Paint, cantik tak? hehe..

11 comments:

HaWe said...

yer..lukisan itu hidup...i can see the "jiwa kacau" thru the paint!!hahaha..

cinta said...

kesilapan seorg doktor boleh membawa satu kematian.

kesilapan seorang jurutera boleh membawa seribu kematian.

ngeri x? hee..

gismo82 said...

he..he..he.. mkn byk senang hati julie...

gerbera said...

Betul2 kacau tu sampai rambut lurus bleh jadi curly.

Aku baru lepas kena bambu semalam. Sampai hari ni takde mood

joyahsport said...

jiwe saye pon tgh kacau ni...xleh fokus..huu..

j.u.l.i.e said...

hawa: hehe..berjaya meluahkn perasaan melalui lukisan..

siti: sgt ngeri !!!

kerul: aku kalo mkn byk tu tandanya hati x senang,kalo hati senang aku x kesah psl mkn....terbalik kan aku ni..hehe

meeze: aku pon kena jugak..tahan telinga je,berdesing rasa nk terkeluar tahi telinga!

joyah: ko jiwa kacau smpai x leh fokus nape plak? bain kacau ko ek? hehe..

bain said...

kalo deme letak lukisan tu jer, Teman ingtkan watak dlm ceta soram..
kalo di+ tajuk tue, mcm nak ceta something dramatis..
kalo di+ dgn huraian deme tue, dah jd cam teater..
kesimpulan: deme mmg jiwa pengacau..
ahaks..

Adlina Husaini said...

salam tuan rumah..tgk paint tu..ish rungsing benar yer..


latest entry ina:
steamboat ala seoul garden

j.u.l.i.e said...

bain: bos kacau aku,aku kacau org lain,jadi la pengacau..ni la effect buat kje en.bos,rambut lurus jdi curly,muka cun jelita jdi seram...hebat kan en.bos tu..huhu,ko nk try kje ngn dia? ada berani,aku leh tlg rekemenkan...x ckup org nih

AdlinaHusaini: tq 4 visit my blog,and i will jenguk2 kat your blog too...

bain said...

Teman pun ada lagi satu bos bawah bos deme.. deme wat aircond, Teman wat database.. kalo nak tlg on/off aircond, Teman reti ler..
Teman pas throu ajer ler...

j.u.l.i.e said...

bain: ooo..rupenya selama ni ko ler tukang on/off aircond utk 1 bngunan tokio marine ni ye...bgusnya,anak sapa la ni..