Tuesday, December 21, 2010

kek baldu merah


Kejadian 2 minggu lepas.

Aku terpedaya dengan kesedapan kek Miza, maka aku mengambil keputusan drastik membeli segala bahan la bagai untuk membuat Red Velvet Cake. Aku ambil resepi dari myresepi.com yang diolah dari JoyofBaking.

Hasilnya : entah apa rasa pun aku tak tahu lah, aku sendiri pun tak pandai nak describe rasa apakah kek aku ni. Niat dihati nak buat kek yang moist, kalau telan tu macam nyaman je kan, tapi hakikatnya ya rabbi...hahaha..

Bila dah tak jadi ni aku terus tak nak buat dah.

13 comments:

Kehelan said...

knp kaler coklat? nak rasa, ada lg tak?

j.u.l.i.e said...

kay: sebab byk sgt letak serbuk koko,sbb tu jdi warna coklat. ada lagi sepotong je, tp aku malu la nk bg ko rasa, dah 2 mggu...lagi la dah x sdap, dh beku dlm freezer...hehehe. apa pun kek miza tetap sedap.

bain said...

apa kata deme frame kan baki 'kek' tue.. buat kenangan a.k.a. nostalgia kek baldu merah... hihihi...

j.u.l.i.e said...

bain: tu la aku rasa mcm nk awetkan je buat kenangan,bukti yg aku pnah buat..hehehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

jom singgah my new blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

j.u.l.i.e said...

weidaweingwaffa: insyaAllah...

gismo82 said...

Tu kurang bawang dgn cili tu..he..he.he..

gerbera said...

Cuma cream cheese dia tak sesedap yang aku buat :).

Kena buat lagi tu baru menjadi mcm -kek-baldu-tiru-resepi-internet aku tu

Aku buat kek dengan penuh kasih sayang :P. Poyo tak?

whooz said...

wah julie dah start..hmm kay, bila nak start nih?

kita pakat buat pastu suruh miza rasa :D

Kehelan said...

kna set date nak jumpa utk acara makan2, masa tuh kita buat... hihhihihi

j.u.l.i.e said...

kerul: ye kot kena letak cili bru sodap dan berasap..

miza: nk rasa huz dgn kay buat la,aku dh serik nk buat kek,agaknya x ckup kasih syg, tu yg x mnjadi..hehehe

huz: buat huz,pastu suruh miza rasa,kalo dia kata sdap tu maknanya mmg sdap la tuuu..miza bleh jdi food taster..hehe

kay: bestnya ko nk buat kek...

cinta said...

tengok gambar rupa kek dah ada dah.

j.u.l.i.e said...

cinta: hehe,kalo jdi rupa lain confirm tak publish kt blog ni..