Wednesday, March 23, 2011

i-city

Kali kedua aku ke sini. I-City, I was here last night with Kak Sue and her kids. Menemani dia untuk meredakan tekanan perasaan. This place is full of light.

Bayaran parking RM10, nak bergambar kat kawasan zirafah yg besar tu kena bayar RM2, nak masuk tempat salji2 tu kena bayar RM25 for adult and RM20 for children, nak masuk tempat binatang2 tu kena bayar berapa entah. Nak naik kuda ronda-ronda sekitar kawasan tu kena bayar RM8.

Ok fine, kita bergambar kat luar je. Penyudahnya balik.


8 comments:

Kehelan said...

skrg semua dh bayar ke?

masa aku pi dulu, kereta dh kena bayar Rm 10, nak masuk rumah salji nak amik gmbo ngn zirafah semua free...

hmmm... boikot i-city!

bain said...

puan kahelan..
fikir logik la skit.. mcmn plak nak maintain tempat tu kalo xkutip duit.. smua yg bcahaya kat situ guna elektrik.. mana ada elektrik free kat malaysia nie kcuali pakai bawah rm19 aje.. kalo yg bcahaya tu guna air, blh la bagi diskaun..silap2 boleh free..
nak gi toilet awam pun kena bayar.. nak parking keta kat parking lot LRT/komuter pun kena bayar..
Kat i-city tu je la Teman rasa sesuai famili bsantai pd waktu malam kat kotaraya nie selain padang dataran shah alam..mcmn Teman tau?? Teman org shah alam..
Tak payah la sampai boikot..
Lebih baik la deme boikot nak bina loji nuklear kat malaysia.. lagi manfaat..

Kehelan said...

assalamualaikum en bain (encik la kot, tibai panggil saya puan, kenal ke saya?)...

sy pun duduk shah alam... dan sila baca komen berkali2, dgn pelbagai nada, dan dr itu, anda akan pikir positif... takyah la amik serius...

whooz said...

haishhh kena bayar dah ke? Tak sempat nak bawa mak datang sini lagi. kalau bayar2 ni, confirm mak aku tak nak pergi

j.u.l.i.e said...

kay: yup,everything need money,nothing is free.boring je aku gi semlm,nyesal pon ada,tp sbb k.su x pnah dtg sana,at least merasa la jugak.

bain: dia 'cik',bukan 'puan'.say sorry to her bain.

ada btol en.bain ckp,tp bg pndpt aku,segala bentuk bayaran tu terlalu mahal,especially parking.rm10 tu cekik darah org namanya.

nak naik kuda round2 kjap pon kena byr rm8.nk brgamba kt tmpt yg ada zirafah besar tu kena byr rm2.paling mahal nk msuk umah salji tu rm25.kalo org angkut mak ayah dgn adik beradik rmai,mau nganga nk byr. aku tau diaorg buat mcm tu sbb nk cover maintenance,tp berpada2 la,jgn cekik darah sgt.yg nak pegi tmpt tu bkn smua org byk duit.kalo diaorg letak bayaran yg berpatutan,org akan rmai dtg dan akan berkali2 dtg,aku x rasa diaorg akan rugi.entah la...kalo aku silap komen ni sori la yer.ni pndpt aku je.

kay lagi: alamak...sejak bila ko jadi puan ni? cicak oh cicak....cicak... :)

huz: yup,smua dh kena byr.kalo nk pegi,kira bape org,then sediakan duit secukupnya...jgn jdi mcm aku dgn k.su semlm..hehehe.aku cuma main game je,tu pon tokei kdai game tu menjeling kt aku sbb aku bli token sikit...sengal gila,suka hati la kan aku nk bli byk mana.

bain said...

relax smua..cool...

1st of all.. sori ler pggl cik kehelan nie puan.. zaman skrg nie muda2 pun dah ada yg status puan.. no offence, ok...

sobab ada tanda '!', Teman baca 1 nada aje.. bukan tu gaya nada tegas? Teman xla terer sgt BM, sikit2 tau ler..

Deme dok sek brapa?? sekolah kat ner?? kot ex rakan skolah Teman..
anyway, sorry again.. my mistake..

maaf dipinta bukan sobab kn paksa dgn akak julie de biskut..julie, Teman lagi muda dr you tau (baca dgn nada salleh yaakob tau)...

irfanvsirhas said...

udah2...kite bako ajer...icity tu..hehehe....

yer la julie....len kali kite pat len yg x kena bayor pulaksss....

souvenir yer ialah sekeping token beharga rm 1...

layan...

j.u.l.i.e said...

bain: kesian kwn aku...cik tetiba jdi puan...ko ni pun...beri slm la dulu...semekommm...

kak su: tmpt mana x kena bayo? dataran merdeka? hehehehe