Sunday, March 20, 2011

wall climbing

I had the opportunity to try to do wall climbing at Hot Balloon Carnival, Putrajaya. But this wall climbing is not for high level, only for those who want to try. Apparently it was interesting and fun. Pay RM10 for adult and RM5 for children.

start, honestly this is first time in my life

first time kan, so aku rasa macam....eh kenapa aku kena melangkah kaki jauh-jauh ni. Tu ayat sedap, kalau ayat tak sedap, apasal aku rasa dah terkangkang sangat ni...

half way, as usual I will smile when the camera focused on me

budak yg tukang ambil gambar tu sempat cakap kat aku, kak...kena sentuh tangan kat dinding atas tu...naik sampai atas tau...

ok, aku dah sentuh dah dinding paling atas tu..
kira berjaya lah


ini lah 2 orang budak yg jaga kat situ..

Sebelum naik budak sebelah kiri aku tu pesan, wall climbing ni yang pentingnya ialah kaki. Tangan penting juga tapi yang lebih penting ialah kaki. Tapi masa aku buat tu aku rasa semua penting. Lepas turun, tangan aku menggigil, rasa macam kejang. Hehe.


4 comments:

whooz said...

wow dah buat wall climbing..mana lagi gigil weh, sini ke mulu?

tak naik belon ke?

Kehelan said...

tak pi thn ni ke pesta belon... naik belon tuh, setakat terikat kt padang, takyah naik takpe... hehehe

jom Huzz, kita try buat wall climbing jugak jugak...

j.u.l.i.e said...

whooz: kt mulu aku xde rasa tngan gigil.agaknya wall climbing ni btol2 90 deg sharp,kaki tngan smua kena kuat,dah tu aku plak dah lama x exercise,last exercise masa gi bukit tabur haritu,pastu xde buat apa dah....agaknya sbb tu gigil.kalo org dh biasa dgn wall climbing ni xde apa pon agaknya...

aku x naik belon pon.

kay: ye btol,x berbaloi naik belon panas tu,byr rm10 just naik sikit je,ada tali ikat kt tanah..hahaha

jom2 la weh kita buat wall climbing..

Ayl Aziz said...

saya takut. Gayat.