Wednesday, August 17, 2011

bonus raya

Dah lama tak merasa dapat bonus, tahun ni companyku yg tersayang dan tercinta ini akan memberi bonus raya. Mula-mula dengar cerita dapat sebulan gaji...ok, dalam hati ada taman bila dengar perkabaran itu. Tup tup...rupanya dapat setengah bulan aje. Terus bertukar dalam hati ada bara.

Dah la tu...dapat hari Isnin...mula-mula dulu kata dapat hari Jumaat (19/8), kenapa hari Isnin? Bila masanya aku nak membeli barang, nak servis kereta...nak tukar duit...macam-macam lah.

Bukan tak bersyukur, syukur sangat-sangat. Tapi sakit hati sebab dapat setengah bulan gaji aje...dah tu dapatnya hari Isnin....Isnin...Isnin...

Isnin!!!

Siot.



7 comments:

irfanvsirhas said...

sabo yer cik jah....i pon ingat minggu ni dapt...blk bole la soping baju anak sorang sepasang lg...emmm..layan jer la..

bain said...

hmm.. sabor jer la.. Teman dah budget beli brg utk bonus 1bulan.. tp.. naper la very da stingy one.. tpaksa revise budget raya kembali..

Ada tak kedai jual LCD TV 32inci harga rm700 ajer?? :)

j.u.l.i.e said...

kaksu: abes musnah harapan, hancur impian nk soping..

bain: aku baru pegi lowyat last week,teman member bli tv.ada ofer LCD 32" brand Philip harga 800++, tp LCD biasa lah, kalo full HD rm1099 kalo x silap, kalo LED harga sama rm1099 tp brand LG. kawan aku bli yg LED tu. Nama kedai tu Desa Home Theatre, kt ground floor. Pastu DVD player murah aje rm99 brand Sony.

Aku tlg promo kan..hehehehe..

Kehelan said...

Raya tukar tv? Dahsyat...

Kami x dpt bonus pun

bain said...

setelah bbincang dgn jemaah kabinet umah, tpakso Teman postponed ke tahun dpn isu LCD TV bkenaan.. huhuhu.. huhuhu.. :(
mungkin tahun dpn budget cun utk 40inci pulaks.. :)
Teman dgr, lagi cun bli LCD TV HD dari Full HD.. lupa pulaks differentnye...
thanks 4 ur survey...

blurr33 said...

apa nak buat.... (ala p ramlee dlm ibu mertuaku)..

bain: kalau tak silap hamba, kalau 32" pakai HD ready atau Full HD takde difference sangat.. bila saiz 40" ke atas baru ada diff..

j.u.l.i.e said...

kay: xpe...at least awal thn aritu ko dpt increment..hehe

bain: apa yg aku tgk kt kedai tu ada beza jugak lah HD dgn full HD,full HD lg cntik gmbanye,LED plak jimat elektrik.

blurr: haa...ni pakar alat2 elektrik..bain patut tnya yg pakar nih..