Monday, October 24, 2011

lagenda budak endau

We made our suka-suka photography yesterday, the location is nice, beautiful with green nature. This is the location of Lagenda Budak Setan the movie. We went out early to buy a tripod (tapi tak guna pun tripod tu), we took a pictures by ourselves, as usual..we only use the 'human tripod'. Hehe.

Pokok itu mempunyai daya tarikan magnet, terletak diatas bukit kecil. Pokok ini adalah pokok yg paling popular di Malaysia, diperkenalkan dalam filem dan drama Lagenda Budak Setan. Kalau tak kerana cerita tu, saya tak rasa pokok ni akan glemer sedemikian rupa, am I right? hehe.

I have asked Shahril to bring his guitar, saja nak berangan jadi Najwa Latif kejap, tapi dia kata saya tak sesuai pegang gitar tu, but I dont care, ahh...nak jugak pegang gitar tu.

This is my 'poyo' picture but I like it. Memang kegemaran dari dulu, kini dan selamanya berlakon depan kamera.

Our suka-suka photography had been spoiled by a pair of bride and groom who suddenly came to make their outdoor photo shoot. Benci, benci. Tapi mana boleh nak marah diaorang, dah memang pokok ni glemer sangat, semua orang datang nak bergambar. Jadi kami beralih ke belakang sikit untuk berposing-posing. View boleh tahan, frust sebenarnya diganggu oleh pengantin baru tu.

I feel like being in New Zealand. haha

Bila dah makin petang, makin ramai orang datang, yg bergambar dengan baju konvokesyen pun ada. Saya dah penat, panas, berpeluh dan boring sebab ada 'gangguan', jadi kami pun beredar. Jadi lepas ni kalau nak datang sini jangan petang sgt, nanti orang ramai sebab semua orang pikir benda yg sama iaitu cuaca petang redup, molek benor lah kalau nak bergambar.

the lonely singer, bukan singa ok.. haha.


We have decided to return back here one sweet day.

4 comments:

CiKPuaNLawA said...

hek eleh....
pegi tak ajak....
huh...

j.u.l.i.e said...

puanlawa: nti i bwk u plak...

zakzak said...

salam.selama ni jadi silent reader jek.tp tergerak nak comment pasal nak tanya kawasan mana u n ur tunang took the pictures?

btw, nice pics. kalu lembu2 tu warna hitam putih,kalu kata amik kat new zealand, mmg percaya abis la haha

j.u.l.i.e said...

zakzak: tmpt ni dlm kawasan UPM,tepi highway nak ke UPM tu,kalo dari LDP,keluar ke susur yg ada signboard klcc,then jmpa signboard lebuh silicon,kt tepi highway tu la...sy x berapa reti nk bagi direction..hehe