Tuesday, May 22, 2012

hari paling bongok



Hari ni hari paling bongok. Keluar awal dari ofis nak pegi cari CIMB Finance kat Jalan P.Ramlee, sesat barat bagai apa. Park kereta kat Rohas Perkasa, ingatkan CIMB ada kat dalam tu, rupanya tu bukan CIMB kat Menara Hap Seng. Kena menapak jauh ke Menara Hap Seng nun jauh di seberang jalan. Menyumpah-nyumpah jugak la tapi terpaksa la jalan jauh. Sangat bongok aku rasa. Haa...sebelum tu gaduh dengan driver bas (gaduh dalam kereta je pon)...puas aku membodohkan orang hari ni. Tak boleh tahan la..driver bas dengan driver teksi kat KL memang kurang ajar nak arwah.

Dah sampai CIMB kat bangunan Hap Seng tu, dengan bangganya aku amek nombor, duduk amek nafas. Bila nombor aku dipanggil, oh rupanya aku salah bank. CIMB finance kat Wisma Nusantara ye cik....kata orang bank tu. Ya rabbi...apa la malang nasib aku. Wisma Nusantara tu seberang jalan je pon, tapi kena menapak la jugak. Ieee....sakit...sakitnya hatiku.

Aku pon menapak la ke Wisma Nusantara nun di seberang jalan, nasib baik berdua dengan Cik Puan Lawa, kalau aku sorang mau nanges kat situ.


ni la Wisma Nusantara...
siap berposing pulak kat sini sebab sakit hati, penat.....hahaha..
ajak cik puan lawa bergambar...
jom la kita amek gambar kat sini....kenangan ni...
aku tutup muka sebab malu...
debab kan aku..

ni cik puan lawa...
kami berdua dah berpeluh bagai...
duduk sebelah kambing pon kambing pening...
 
dah sampai bank...duduk depan kipas...berlengas ok..
kat kepala cik puan lawa tu kenapa ada 2 biji mata?
opppss...aku lupa nak delete mata tu masa edit tadi....ekekeke...

Tau tak apa jadi kat bank ni? Tujuan aku datang bank ni nak amek geran kereta, nak renew roadtax/insurans sendiri. Rupanya geran kereta aku kat bank PJ. Aku rasa nak meroyan masa tu kat kaunter. Sabar...sabar. Macam mana boleh ada kat PJ pulak? rupanya last time aku renew roadtax, bank kat PJ yang buat, sebab tu geran kereta aku kat sana. 

Orang bank tu suruh aku gi PJ collect kat sana. Ahhhh...tak kuasa makkkk, mak penat nak...mak tak larat nak tekan minyak pegi sana. Kalau macam tu kami boleh courierkan untuk cik, tapi cik kena bayar duit courier RM10...kata orang bank tu. Nasib baik dia layan aku dengan ramah tamah, sejuk hati mak ni. Ok la...courier pun courier la...aku dah penat. Kalau drive sendiri pegi sana pun luak jugak duit minyak aku kan, campur duit parking lagi, so aku bayar aje duit courier RM10. Setel masalah.

Tapi cik kena tunggu 3 hari untuk courier ni sampai yer...kata budak bank tu lagi. Ye la dik...aku dah malas nak layan. Anggukkan aje. Sebelum tu dia duk pujuk-pujuk aku suruh buat roadtax kat situ, aku tak mau.

Itu lah kisah hari ini. Tragis aku rasa. Mak penattttt....


3 comments:

CiKPuaNLawA said...

hehehee....
lepas ni mesti ko ingat sampai bila2 jalan p.ramlee tu kannnn

pastu tetiba mata aku tambah lagi tu..weihhh....

hahahaa....

j.u.l.i.e said...

puanlawa: sbb rabun kan...tu yg tambah 2 bijik mata tu...ahaha

whooz said...

cimb wisma nusantara ni la tempat bai keje