Monday, May 7, 2012

sabtu - pesta buku

Sabtu, pegi Pesta Buku Antarabangsa di PWTC. Orang ramai. Biasa la tuh. Tapi saya rasa kali ni ramai sebab last week ramai orang tak dapat pegi, terhalang dengan perhimpunan BERSIH. Tujuan utama saya ke sini hanya lah satu, nak cari buku Sudoku. Hah..hah..hah..
 
Balik, singgah lepak kat jambatan Putrajaya tu. Tengok pemandangan. Ambil gambar.
 
Siang-siang boleh lepak lama-lama kat jambatan ni, tapi kalau malam polis datang halau suruh balik.
 
Cuba teka kat mana saya beli strawberry ni? kat pesta buku PWTC okeh. Murah, sebekas besar penuh cuma rm12. Tujuan utama beli sebab terliur nak makan dengan coklat.

Petang ahad, cairkan coklat, curah aje strawberry ni dalam coklat, gaul rata-rata. Jadi lah strawberry chocolate. Sedap juga. Rasa masam-masam campur dengan manis-manis coklat. Aku makan sorang. Ada orang tu tak minat...., bagus...tak payah berebut. Hehehe.

3 comments:

CiKPuaNLawA said...

ala....
ingat nak kirim buku pelajaran kanak2 dan mak kanak2.... tak sempat pula....

liza aziz said...

wah, kerap main sudoku..insyaallah baby bijak. :-)

j.u.l.i.e said...

puanlawa: yeke...xpe nanti ada karnival buku karangkraf pulak...tp x ingt tarikh...x pon pegi aje karangkraf kt shah alam tu,lg senang bli buku, ada diskaun lg..

liza: insyaAllah...tp buat separuh..salah...terus tutup buku...hahahaha