Thursday, May 10, 2012

tiket percuma


Suatu petang saya ke Alamanda bersama husband. Niat nak tengok wayang, cerita The Avengers. Sampai-sampai terus menuju ke kaunter tiket, orang tak ramai. Tengah beratur tu, datang satu couple ni, tak tahu lah diaorang ni bangsa apa, Malaysian ke foreigner, tak pasti. Dia datang menuju ke arah kami dan bertanya:

"Do you want to watch The Avengers?" yang si lelaki bertanya.
"Yes", saya dan husband menjawab serentak.

"Actually I have 2 extra ticket The Avengers 3D, I have bought for my friends but they do not coming.." katanya. Dia menghulurkan 2 tiket tu kepada kami.

"How much do you want to sell to me?" saya tanya.
"It's up to you....berapa-berapa lah"..eh..eh boleh cakap Melayu pulak.

Lepas tu girlfriend dia kata..

"It's ok...I give to you for free.."..dia senyum, terus bagi kat husband saya tiket tu dan blah.

Saya pandang husband, husband pandang saya. Hahaha. Kami gelak. Rezeki...rezeki...dapat tengok wayang free. Sebenarnya plan asal kami nak tengok yang 2D je, tapi dah dapat tiket free 3D...layannnn.

Movie ni gabungan 4 superhero, Ironman, Thor, Captain America dan Hulk. Nice movie actually...nice sampai aku terlelap sekejap. Terlelap sebab pakai cermin mata 3D tu....hahaha...setiap kali tengok movie 3D pasti aku terlelap.

Terima kasih lah kepada 2 orang couple tu, tak kenal pun siapa mereka. Tak pasal-pasal dapat tengok wayang free.


4 comments:

CiKPuaNLawA said...

dah tengok jugak...
tapi tak tak filling masa tu...
rasa macam nak pegi lagi tengok sorang2...

♥ ROS ♥ said...

rezeki baby kot.. hihihi.. mmg best kan citer nih.. tmbh2 hulk tu..kelakar :P

hajiMete said...

x tengok lagi.. nntila nak download jee dulu.. ehhhee

j.u.l.i.e said...

puanlawa: mcm mne bleh x feeling plk? kalo kita ye la...x feeling sbb trtido...hehehehe...

ros: rezeki baby agaknya...a'ah hulk tu kelakar...dia yg byk buat lawak..

hajimete: mesti byk koleksi movie...mntk bole...