Monday, June 11, 2012

medan muara ikan bakar

Sempena cuti-cuti Malaysia aku ke sekitar KL...aku ke Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang. Jauh aku merayap. Tak ada apa agenda, cuma jalan-jalan. Nampak restoran Medan Muara Ikan Bakar, terasa nak cuba.

Aku order tak banyak sebab yang makan cuma aku berdua dengan husband. Jadi jumlahnya pun aku rasa tak mahal, semua sekali rm39 termasuk sekali dengan air.

 
ini lah medan muara ikan bakar

 Ikan kerapu masak 3 rasa..
aku nyesal order 3 rasa sebab ada nenas..
oleh itu aku cuma makan isi ikan aje..

 aku mintak kailan ikan masin..
tapi katanya kat sini cuma ada kailan sos tiram..
aku tak puas hati..
punya la besar restoran ni...dan glemer bagai..
kailan ikan masin pun takde ke..

 tomyam ayam..

 jus tembikai tanpa ais..
aku punya..

 sirap dan ais kosong..
husband punya..

 glemer tisu kat restoran ni...
siap berplastik bagai..

Rumusan yang boleh aku buat, masakan di restoran ni biasa-biasa je, tak lah sedap mana. Aku rasa mungkin restoran ni more to bakar-bakar kot, aku tak order ikan bakar ke apa. Ikan 3 rasa tu ok la..tapi dia goreng garing sangat, kailan tu memang tak sedap, tomyam ok.


Aku tunggu sunset. Aku memang tak ada bakat langsung amek gambar sunset ke sunrise ke atau apa-apa yang berkaitan dengan sun lah. Aku tak tau nak salahkan diri aku ke nak salahkan kamera, tapi aku suka nak salahkan kamera...hikhikhik. Kesian kamera tak bersalah.

Aku rasa lebih seronok amek gambar binatang dan bunga.


6 comments:

CiKPuaNLawA said...

oke la pada x de kak kiah ooiii...hehehe

j.u.l.i.e said...

puanlawa: kira merasa la juga mkn sambil layan sunset kannn...

Ajamahiyaa said...

kak yie..dulu zaman ronggeng penah gak berlari p sana mlm2 buta...salah masuk jalan...sampai nyaris nk masuk dlm tempat loading kontena2 tuh..pastu nk belumba dgn lori2 yg gedabak2 super samseng...tension giler...hahaha..

ikan bakar dia pon xpower mana pon....tempat tuh sekadar ok2 je laa..gembira2 if jmpe kengkawan dgn suasana nk mkn seafood ...;)

j.u.l.i.e said...

aja: a'ah mmg tensen ngn lori yg super duper besar,tp nsib baik tak sesat..cuma signboard tak byk...kena agak2 sndiri..

sbnrnya yg mnjdikan tmpt ni best mgkin suasananya di tepi laut...tu je..food dia biasa2 je pon..

cik selamah kundang said...

amboi.tempting plak tgk tomyam..

j.u.l.i.e said...

cikselamah: taste tomyam tu boleh la..cuba la dlu