Wednesday, July 4, 2012

tanah lembap (wetland) dan pesta bunga (floria festival)

Sabtu  petang pegi KMB hantar dokumen untuk si Epi yang baru belajar kat sana. Lepas tu singgah Paya Indah Wetland, sebab saja nak tau apa ada kat tempat ni. Masuk foc je, ada chalet kalau tetiba rasa nak lepak situ, nak buat family day pun boleh. Nak memancing pun boleh tapi kena bayar rm10 untuk 2 jam (terhad 1 joran sahaja).

 aku suka tasik ni..
tak tau kenapa...
tapi aku suka...

Buaya-buaya kat sini dilepaskan macam tu je dalam tasik, tak macam dalam zoo, duk melepak aje dalam sangkar yang ada air sikit-sikit. Tasik kat sini ada banyak...tasik yang ni khas untuk buaya saja, tak bersambung dengan tasik lain.

 hippo...
susah nak tengok dia timbul kat air..
dah nama pun badak air..
duk dalam air jela
 kalau tak silap tasik ni khas untuk mancing..

Lepas tu pegi Pesta Floria, sekangkang kera aje dari rumah...orang ramai nak arwah. Nak amek gambar pun payah. Panas. Melekit.

 Masuk dalam tempat ada aircond, lega sikit.

 Grrrr....muka aku dah macam belon..

itu patung...
gangguan seksual


Tak banyak amek gambar, jalan pun tak habis. Belah malam ada firework berdendum dentam, boleh dengar dan nampak dari tingkap rumah, bot berhias pun ada. Pergi la tengok kalau rajin.


2 comments:

mrs.ecam said...

bestnyer leh nmpk bunge api dr umh jek...jelesss...taun lps aku g blk sesaje jek sbb en.somi tensen x jmpe parking terus die ajak blk...huhuhuhuhuhuhu..

eh muke cam belon pong xpe...perot ade isi kn...berseri2 wehh...hikss

j.u.l.i.e said...

rozi: parking mmg maut sket...semlm dh bercampur dgn psr mlm...psr mlm putrajaya pun kt area situ jugak, jdi brtambah sesak lah..