Thursday, August 30, 2012

my pregnancy journal - week 32

Dah trimester ke-3, minggu ke-32. Cepatnya masa berlalu. Orang dah suruh aku isi baju siap-siap dalam beg, mana la tau tersakit awal. Aku dah packing baju, takde la banyak, just standby. Sediakan payung sebelum hujan.

Dan aku ter'excited' nak mengemas bilik untuk si kecik. Gunakan apa yang ada je, takde la beria-ria sangat. 

Seriously, aku memang mengah sekarang. Kalau duduk, tak boleh duduk tegak, kena menyandar. Makan pun tak boleh sumbat banyak-banyak. Tapi aku banyak minum air....dan buang air. Pendek kata aku dah jadi bestfren jamban. Aku dan jamban tak boleh dipisahkan. Kalau jamban tu boleh berkata-kata, mesti dia muak tgk muka yang sama masuk jumpa dia.

My due date is 24 Oktober. Agak-agak menepati masa atau tercepat atau terlambat? Huhuhu....I have to prepare on my mentality more than my physically. Mental kena kuat untuk hadapi sebarang kemungkinan kan. Kalau badan tak kuat tapi mental kuat, insyaAllah...kita akan lebih bersemangat. Aku dah rasa sakit contraction tu masa pregnant 6 bulan haritu. Sakit sangat. Mak kata, tu belum sakit yang betul-betul ko nak bersalin...ko akan rasa pinggang ko macam takde....ohh...gitu eh.

Ya Allah, permudahkan lah segala hal.

 

5 comments:

♥ ROS ♥ said...

Cepatnyer..rasa mcm bru je kak julie pregnt kan... Semoga dipermudahkan semuanya :)

j.u.l.i.e said...

ros: masa peknen awal2 dlu rasa lambat,bila dh msuk 7 bln dh rasa cpt..ni dh msuk 8 bulan lg rasa cpt..hehe

en_me said...

ek elehh, kaksue tu dah anak empat x penah komplen pownn.. ehhheee, gudluck yeee

Ajamahiyaa said...

mane la tau..kot2 sama dgn i..14 okt...heeeeee=)

j.u.l.i.e said...

en.me: komplen apa lak nih? den ado komplen apo yo? den cuma merapu ajo...maklum ler 1st time nk beranak nih...takot

aja: tggu je la dia nk kuar bpe hribulan...24 ke 14...hahaha