Friday, April 19, 2013

kemalasan

Lately aku rasa tahap kesihatan aku makin merundum. Aku selalu letih, mengantuk, sakit kepala, malas dan tak bermaya.

Aku rasa selain dari tak cukup tidur, mungkin cara pemakanan aku yang menyebabkan aku jadi macam tu.

Siasat punya siasat, aku dah makin kurang minum air kosong. Bukan makin kurang, tapi memang dah lama tak minum.

Dasyat tu.

Aku selalu tengok orang minum air kosong penuh selera macam dia minum ice coffee latte. Macam mana diaorang boleh minum air kosong penuh selera eh? aku nak habiskan satu gelas pun payah.

Masalah aku ialah, aku memang tak suka minum air kosong. Ermm...

Kena ubah cara pemakanan ni. Aku rasa dalam badan dah banyak toksin. Sistem penghadaman pun macam lembab je nak berfungsi. Tapi, selera makan mak aii...sentiasa terbuka. Huhuuu...

Tahap malas aku sampaikan nak update blog pun malas, apatah lagi nak buat kerja lain.

Huuuuhhh....





8 comments:

Dr Singa said...

air kosong tu kalau berais.. no problem...

whooz said...

cuba perah lemon sket bagi ade rasa. tapi takyah la letak gula semua tu :)

gerbera said...

Makan pakcik misai kena minum air banyak.

CiKPuaNLawA said...

g balik tido... suh bambam popokkan mama... hehee

cinta said...

pnah suka mnum air dgn sungguh berselera. rahsianya, mm.. ckp kat sini kang mcm wat iklan la pulak.. tp main point dia, mnumlah air yg bersifat alkali, tinggi kandungan O2 n molekul air yg lebih kecik supaya peratusan penyerapan lebih tinggi. klau xnak susah2 bli air yg ada sifat2 ni or water treatment system, sblm minum doakan sikit kat air tu, pn akn membawa kesan yg sama. plg kurang bismillah (dlm ati xmain aa..). kalau rajin wat air yasin. heee. pjg lak komen. psstt, klau nk water treatment system yg harga baper ratus je tp hasil sama ngan yg harga ribu raban leh tanya sy. kecik n snang pasang. sori kak julie, iklan tumpang lalu.

julieter said...

kaksinga: Oo..tp sy x minat ais,tp air sejuk yg disimpan dalam peti sejuk sy boleh minum..

huz: ok jugak, nti aku try

boboi: mkn pakcik misai ke x mkn pakcik misai mmg aku kurg sgt mnum air kosong...huhu..

cpl: kalo la bole...dah lama i balik..

siti: heehe..nti free akak contact siti...ecehhh contact...mcm jauh sgt sblh je pon...ngeh3.., akak pon rasa kita kena mnum air yg bertapis, almaklumlah air paip tu kuning..huhuuu...

Kay said...

Skrg aku minum air kosong 2 liter je setiap hari. Bersamaan 5 gelas. Lagi 3 gelas tak cukup.

Kenapa bukak blog ko kat tepon dia bawak pergi direct ke apps store ye?

julieter said...

kay: ntah..aku bukak blog kat fon ni pun dia bwk gi apps store, aku ada salah setting ke...huhuu