Monday, December 16, 2013

naik lagi




minyak petrol naik harga,
barang mentah naik harga,
makan kat restoran pun naik harga,

terbaru..

tol pun nak naik harga.

berat badan aku pun naik juga.

gaji?

tak naik-naik.

Orang kata tak baik merungut. Tapi, sampai bila kita nak redha aje? Walau mulut cakap redha, tapi hati tak berapa nak redha sebab mulut boleh cakap apa saja, lidah kan tak bertulang....hati membeku mengingatkan...kata janji manismu...Ohwww..Oooo...

dah tetiba nyanyi lagi Aishah pulak.

Aku depressed. Frustrated.

Sampai hati yang tukang mencadangkan kadar kenaikan harga tol tu. Tidakkah kau terfikir rakyat hidup dalam tekanan, banyak tanggungan, banyak komitmen. Kalau di komplen, mesti ada suara menjawab...

jangan naik kereta, naik pengangkutan awam. Confirm ke tambang pengangkutan awam tak naik? kalau naik juga macam mana?

Parah.

Kadang-kadang aku terfikir, aku tinggal di dunia apakah ini?

no money no talk.

Sesungguhnya dunia ini penuh dengan penindasan dan kuasa jahat.




12 comments:

CiKPuaNLawA said...

ok ..ko memang depress...

depress tu meroyan ke..?!

aku dah penat dengan ini semua....

sampai bekata pon dah tak mampu... ;(

cinta said...

mcm byk je..
mcm kejam je..

t.a.t.a said...

apa kata kan selepas ini apa jua kenaikan sekali pun kita sambut dengan penuh kegumbiraan?

kita pakat buat majlis kesyukuran dan solat syukur di stadium ramai-ramai nak?

baru aman Mesia.

hahahahaha

wan norulkhamisa said...
This comment has been removed by the author.
wan norulkhamisa said...

comel akk tang nyanyi lagu tu...saye suke lagu tu:)

julie shahril said...

cpl: depress tu tertekan, lebih kurg la mcm meroyan tp meroyan tu bole jdi gila..gua blom nk gila lagi..hihi

siti: ntah la..byk tu mmg byk..nk kata kejam tu...bole laa..kejam jugak

julie shahril said...

tata: tu ala2 menyindir la kan..hahahaa..

t.a.t.a said...

haah. hahaha

Dr Singa said...

kita tunggu...


dengarnya.. PLUS kata..
http://theunspinners.blogspot.com/2013/12/abenda-kecoh-ni-plus-kata-tak-naik.html

julie shahril said...

kakizat: tu plus..mcm sy yg lalu mex ni, sy rasa mex bkn under plus..harap2 ler benda ni x jadi

Time Traveller said...

Agak la.. orang yang baru balik Malaysia pun terasa heavy nyer harga2 di Malaysia..

Hurmm.. menyesal pulak hijrah semula ke Malaysia hahahaa.. betul la tu nak redha smpai bile kan :P

julie shahril said...

TT: living cost makin tinggi..awak bujang buat la saving yer..dah kawen takde lah duk menung mne nk korek duit..