Friday, April 25, 2014

family gathering in Cameron Highland

Cameron Highland, last week.








































Family day last week with my family inlaw. Sejuk. Best. Aku non-stop makan, dengan alasan cuaca sejuk cepat lapar.

Last year buat family day di sini juga tapi tak berapa selesa sebab ramai yang amat.

Kali ni lebih selesa sebab tak ramai, dan rumah cukup luas untuk kami berehat.

Ma masak macam-macam, nasi lemak la, nasi goreng, asam pedas, sardin, sayur campur, cendawan goreng, etc, etc.

The taste is like heaven.

Sepanjang kat sana, aku enjoy je, cuma bapak mertua aku tak berapa larat nak berjalan, orang tua kan..dah tak kuat nak jalan jauh-jauh, berbukit-bukit pulak tu. Adik ipar aku pulak risau dengan keadaan jalan dan kereta dia, dia baru 1st time datang Cameron Highland, dan tak expect langsung jalan nak ke Teh Boh Sungai Palas tu teruk.

Actually last year pergi situ keadaan jalan still ok, but kali ni macam dah makin tak cantik keadaan jalan, dan agak mengerikan. So next time tobat takmo pergi dah, cukup lah kali ni.

Yang tak best kat sana banyak bukit-bukit dah digondolkan semata-mata untuk membuat pembangunan. Dah tak cantik aku tengok, dah takde kehijauan, cuaca yang dulu dibangga-banggakan pun dah tak berapa nak bangga...dah tak sesejuk dulu, so tak payah berangan nak pakai baju tebal-tebal sangat, hihi.



5 comments:

t.a.t.a said...

Last aku pergi itu hari pun tak best. Tak best sebab masa tu tengah demam. Bila dah demam, cuaca sejuk jadi makin sejuk.

Buat steambot. Tapi rasa tak best sebab tekak sakit. Pi jalan-jalan di ladang strawberi, ladang teh, pun tak larat sangat. Sebab hidung selsema, jadi pernafasan pun memang tak lancar.

Yang best sebab pergi masa tu dengan kawan² blogger yang baru kenal. Itu je la yang best. yang lain tak best pun. Memang tak rasa enjoy langsung la.

julie shahril said...

tata: kalo tak sihat, pegi jalan mana2 pun akan rasa tak best, xde rasa enjoy. mcm aku jugak..kalo jejln tetiba kena sakit kepala yg teruk smpai nak muntah, tak boleh bangun...mmg spoil sgt.

julie shahril said...

tata: kalo tak sihat, pegi jalan mana2 pun akan rasa tak best, xde rasa enjoy. mcm aku jugak..kalo jejln tetiba kena sakit kepala yg teruk smpai nak muntah, tak boleh bangun...mmg spoil sgt.

wan norulkhamisa said...

alar akak tetibe potong stim je org nak pergi, baru je berangan..hehe..kak ade adik kembar ke kak, mcm same je muke dua org perenmpuan tu..

whooz said...

cantik tempat kincir angin tu .. kat area mana eh?