Monday, April 14, 2014

The Atmosphere

The Atmosphere, Seri Kembangan Selangor. 

Apa ada di sini? 

Ada bangunan kedai-kedai, kat dinding-dinding kedai ada mural art. 

Mural tu apa?

Mural merupakan lukisan yang selalunya dilukis di media berpemukaan luas seperti dinding, tembok dan terkini permukaan jalanraya. Ia satu bentuk seni yang semakin digemari. Berbeza dengan Gravitti yang merupakan satu lukisan bebas....

...lukisan mural lebih memberi makna.








kita boleh berlakon baring-baring kat gambar katil ni okeh










*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ini contoh mural MH370
sumber: google



Gambar-gambar dari henpon je, malas nak transfer dari kamera.





10 comments:

Dr Singa said...

mempergunakan anak!!

julie shahril said...

kakizat: dia model saya sekarang!! hehe

t.a.t.a said...

Julie, gambar yang last tu, those students tu literally people or gambar jugak?

julie shahril said...

tata: tu orang betul...hahaha. konpius eh..

t.a.t.a said...

haah. nampak macam lukisan juga.

Daddy Ziyyad said...

saya suka yang dam ular tu....macam real aja si zhareef..macam boleh di angkat digerak gerakkan kat petak2 tu ikut kiraan dadu..hahaha

julie shahril said...

tata: bermakna pelukis tu berjaya men '3d' kan lukisannya

DZ: saya pulak suka gmba piano..kebetulan pulak jari dia melekat kat situ kekonon mcm main piano..nsib sempat snap

wan norulkhamisa said...
This comment has been removed by the author.
wan norulkhamisa said...

kak kat seri kembangan ke..alar sy sll gi rmh adik kat situ, xde pun org nak promote tmpt ni, next time nak pergila kak, bkk smpi kul bape n bayar tak kak..

wan norulkhamisa said...

comel giler zareef jadi model...awesome..