Tuesday, December 29, 2015

Water World I-City

Cuti Maulidur Rasul dan Krismas yang tak ke mana-mana, cuma bawa anak mandi manda di Water World I-City, Shah Alam.

Tiket masuk:

Weekend:
Dewasa: RM25
Kanak-kanak: RM15

Weekdays:
Dewasa: RM20
Kanak-kanak: RM10

Locker simpan barang: RM10

Masa operasi: 10.00 pagi hingga 6.00 petang

Tak terlalu mahal pada aku, kalau nak compare dengan Desa Waterpark, baik datang sini. Oh ya, kalau beli tiket online lagi murah.

Kalau dah namanya cuti sekolah, semua tempat penuh sesak. Lagi-lagi minggu ni adalah minggu terakhir cuti sekolah, memang ramai lah manusia berpusu-pusu memenuhi segala ruang tempat percutian.

Kami sampai lebih kurang pukul 10.00 pagi, ingatkan belum ramai orang, rupanya...mak datuk, dah ramai yang beratur nak beli tiket.


 Adalah dalam 20 minit beratur, kalau lewat lagi...lagi lama lah menunggu.

Etika pakaian, of course lah kena pakai baju mandi, tapi seluar track pun dibenarkan. Dalam waterworld ni tak ada jual apa-apa makanan atau minuman, jadi..outside food is allowed lah. Bawa la makanan siap-siap dari rumah. Nanti lapar susah pulak nak cari makanan.

 Ini pool khas untuk kanak-kanak, tapi mak-mak budak pun ramai yang berendam sebab layankan anak-anak, termasuk lah aku.

Masa baru sampai...blom ramai yang menyerbu sebab masing-masing tengah beratur beli tiket, nasib kami cepat jugak. Next time kalau datang lagi, better pakai baju mandi siap-siap dari rumah, senang tak payah nak salin-salin. 

 adik bongsu aku

 adik aku, zhareef dan my husband

Ini tornado. Kalau dari luar jalan besar pon boleh nampak benda alah ni. Siapa-siapa nak naik tornado ni, mengucap banyak-banyak dulu. Serammm...tapi best. Dalam pada nak tercabut jantung, dua kali jugak aku naik. Seriously, kalau datang sini, naik lah tornado ni. Hahahaa...rasai pengalaman badan rasa melayang-layang macam nak serah nyawa. 

Oh ya, bagi yang bertudung, nak naik tornado ni kena masukkan tudung dalam baju supaya tak tercabut melayang entah ke mana pulak, kang tak pasal-pasal sampai ke bawah, kepala dah togel...hehe.




5 comments:

idzwa kamaruddin said...

cuti sekolah orang ramai kan..dah la sana panas giler..takde pokok plak tu.

SuzieLAWAti said...

nanti umi nak bawak abang Ehas datang sini...

julie shahril said...

idzwa: betul tu, panas gila, terbakor kulit saya...

cpl: bawak lah, pakai sunblock yer, sbb panas yg amat, pastu jgn lupa naik tornado.

cinta said...

Ooo...
tornado ni la yg kite nmpak dari hiway itu ari..
persoalan terjawab akhirnya.

SuzieLAWAti said...

iOls suka kulit terbako.... ala2 mat saleh gitu... ahahahaa