Friday, September 23, 2016

#prayfortehtarikandnescafesusu

Aku rasa agak kritikal bila sesebuah company itu dah mula cut cost macam-macam, bukan buang pekerja, tapi...cut cost air teh tarik dan nescafe susu.

Owh sedihnya.

Apa kata, daripada cut cost teh tarik dan nescafe susu, sila cut juga cost untuk hari sukan atau apa-apa event yang tak penting, event yang kalau tak buat pun, bukannya ada effect apa. Ke event-event tu termasuk sekali dalam KPI diaorang? Entah...

#prayforoilandgas
 

2 comments:

cinta said...

Anggap je itu langkah utk hidup secara sihat. Kurangkan gula dan lemak. Hehehe.

julie shahril said...

ye lor...sama mcm penarikan balik subsidi gula dgn alasan takut rakyat mesia kena diabetes...hehehe. Baik lah.