Thursday, May 21, 2009

b.o.s.a.n

I like to express my feeling and what is on my mind by write it on a piece of paper. But now we have a new technology by writing it on a piece of electronic paper and publish in internet. My blog is like my diary. I access it by key in the user ID and password, then klik on the icon 'new post' and I can write whatever I want. Tak perlu beli diari lagi.

My mother had called me after I finish my 'berbuka puasa'. She just asked me tengah buat apa, dah makan ke belum, ada kat mana skg....that's her regular questions for me and I just get ready for the answer..hehe. She told me something:

"Kete baru dah sampai...malam semalam gi amek..". How nice...actually my parents bought a new perodua Viva, not for them but that car is for my younger brother. He is one of the student at UIA based in Kuantan. Bertuah punya adik, dapat kete free. Jeles..jeles. Saya dulu punya la berhempas pulas kumpul duit nak beli kereta. Haha. Sebenarnya saya tak jeles pun, tu rezeki dia. I am not jealousy ok.

Then my mother say again...

"Mak tak tau la jadik ke tak gi Melaka, macam tak jadi jer...".

Pergh...dah agak dah. Tak apa lah, tahun ini tak ada rezeki nak makan angin free. Tapi mak kata nak gantikan ia dengan buat kenduri yasin. Ok juga tu. Makan sedap juga.

"Mungkin mak buat yasin dalam bulan Jun,nanti mak bagitau bila tarikhnya..".

Ok mak..roger and out. Berita diterima. Mak buat lah apa pun, anakmu ini ikut saja, maklum lah anak mithali. Penat saya mengumpul cuti semata-mata nak holiday, tapi tahun ini no holiday lah. I just keep my annual leave for hari raya nanti. Boleh cuti lama sikit.

Routine harian saya sampai disini, as usual masa untuk melelapkan mata sudah tiba. Bosan. Pening. Esok sambung lagi. Ohh..tomorrow is Friday. Saya melonjak gembira. I like Friday so much. Friday is my favorite day in a week. See tomorrow yaa..

Full stop. Nak tidur.

2 comments:

Nora said...

hai julie..jenguk my blog..minat kecantikan..bole jd beauty consultant..nice blog awk

J.U.L.I.E said...

hi nora..
mmg ada skin problem pun cuma tak tahu produk apa yg sesuai..

btw, thanks 4 jenguk2 blog sy..