Monday, July 20, 2009

chicken slice sandwich with mayo

Sejak dulu hingga kini, saya suka makan roti, tak kira lah roti putih atau whole meal. Tapi yg paling baik cuba jangan makan banyak roti putih kerana kandungan kalorinya hampir sama dengan nasi. I made Chicken Slice sandiwch with mayo yesterday..(aku saja memandai bagi nama sandwich ni). Lepas beli barang semalam, dalam kepala ni duk pikir nak makan apa. Tekak nak akan sedap tapi malas nak masak benda yang berat-berat. So apa lagi...buat sandwich. Yummy..

Honestly la sebenarnya takde lah kenyang sangat makan sandwich ni, kalau boleh nak lagi. Tapi saya selang selikan dengan buah, pastu minum air Marigold perisa coklat, ohh...nikmat. Dan hari ini saya berpuasa. Saya ada lagi 2 hari untuk ganti puasa, biasa lah bila dah last minute baru terhegeh-hegeh nak ganti puasa. Awal-awal dulu buat bodoh je. Takpe..2 hari je lagi, insyaAllah minggu ni saya berusaha untuk menghabiskan puasa ni. Dan menu untuk berbuka ialah...sandwich lagi. Kalau tak kenyang, rebus sosej dan makan buah mata kucing yg di beli semalam. Dah lama tak makan buah mata kucing sejak-sejak sibuk dengan durian. Kesian mata kucing...

3 comments:

Ella said...

sedapnyer!!!!!!!!!!!!!

nak sandwich gak ah ptg ni!!!!!!!!

arelynn said...

ini.. menu2 utk beridet ke kak..leh follow nie..;-)

J.U.L.I.E said...

k.ila:mmg sedap sbb buat sndirik

alin: diet la jugak..bkn nk kurus sgt just nk maintain je..