Monday, November 9, 2009

kek keju


Weekend hari tu bosan nak mati. Pusing kanan pusing kiri tgk benda yg sama je. Puas main game, tgk tv, puas tgk tv baca novel. Puas baca novel tgk tv semula. Tahap gaban punya boring. Jadinya, saya buat cheese cake. Cheese cake ni ikut suka hati la nak letak bahan apa...muahaha. Hasilnya takde la sedap sgt, tapi utk org yg baru belajar kira sedap sgt lah.

Dah nama pon cheese cake, kena la letak dlm freeze dulu, dah sejuk baru makan. Tapi ni kes tak sabar, tgh panas2 tu pon saya bedal. Kesannya, rasa muak sgt. Padan muka. Bila dah sejuk, makan lagi, baru rasa nyaman. Utk org diet, tak payah makan. Very high calorie you...

3 comments:

aina said...

hehe aku pon ade main masak2 ari ahad sbb kebosanan menggaban...tp malu gile aku nak tunjuk.....mcm bentat je pavlova aku tu...sadis sunggohhh...cheesecake ni mak tak tau nak buah nyah....makan taw la

J.U.L.I.E said...

joy: aku teringin nk buat pavlova tp lom ada kekuatan..ahaks! rasa dia sdap x? kek aku tu pon hodoh sbnrnya sbb surface dia terhangus sket, tp lantak la. Buat cheese cake senang gila...nti aku tepek resepinya nyahhh...

Ella said...

julie..
walaupon rupanya tak cantik, tp rasanya sgt sedap!..
sib baik dpt makan 1 slice smlm..
ah teringat2 lg ni.
kena buat gaklah raya haji nti balik Jb kalau 'rajin'..hahahah