Monday, February 8, 2010

Bukit Apek & Sukida Resort

Aktiviti Sabtu.
Training panjat bukit di Bukit Putih@Apek, Cheras. Saya pun tak tau kenapa org panggil bukit ni bukit apek sbb nama sebenarnya ialah bukit putih. Mungkin yg naik tu ramai golongan cina kot, sbb tu namanya bukit apek. Seriously panjat bukit ni mmg sgt mencabar utk yg beginner like me la. Tapi bile tgk auntie2 and uncle chinese bleh panjat dgn muka selamba, saya rasa...eh apasal diaorg leh panjat, aku tak leh panjat plak kan. Sedangkan aku muda remaja jelita lagi, takkan dah semput kot, sedangkan orang lain yg dah pangkat makcik2 selamaba kodok je panjat bukit, dah mcm permainan diaorg plak.

Ok..layan gambar.



Ini Bukit Hatamas, sebelah je bukit apek.

Just arrived. Semangat nak mendaki. Muka masih berseri.

Perjalanan bermula

Posing jap sebelum sambung pendakian ke level seterusnya. Matlamat sebenar ialah nak sampai ke air terjun.

Tgh semput panjat bukit pon tetap maintain senyum. Imej harus di jaga..

Rilek kejap tarik nafas utk perjalanan seterusnya

Posing lagi. Muka masing-masing dah ketat..

Pada saya, turun lebih mencabar daripada naik..

Try intai-intai kot2 jumpa tarzan...takde plak.

Akhirnya kami sampai di air terjun yg tak best pon..

Main air dulu, rasa2 dgn kaki sejuk ke tak...

Bermandi manda lah kami semua...

Posing lagi...

Yer...aku lah model air terjun..




Aktiviti ahad.

Attended birthday celebration of Kak Wai's daughter, son and husband at Sukida Resort, Semenyeh. Senangkan birthday dlm bulan yg sama, save budget. Malas nk cerita pjg lebar, just layan gambar.


Ikan patin yg besar berjaya dipancing.

Little princess of Masyudi....comel kan.

Fad joined the kids play sand art...kelakar.

Ni la hasil sand art dia..

The green view around Sukida Resort

green again

I like to see the shadow...

Shadow again..

Harith slept in his stroller...

Minum susu dulu before sleep..

Harith dan ibu angkatnya..wakaka

Our second round of makan..

Me and the green background..
kalo nk buat photo shoot kawen kat sini ok gak..


Kak Ida & family..

En. Fadzli, En. Kamarul & En. Bad
Kam..tu kamera baru ke...


Saya & si debab Harith, Hurin & Zul..
sempat gak zul menyelit dlm gmbar ni..


Harith dah 1 tahun skrg...besar dah debab nih..

6 comments:

mrs.ecam said...

adoi mmg debab ah ank k.wai nih....sejibik muke k.wai...heeeeeee

j.u.l.i.e said...

rozie: a'ah mmg debab, aku dukung dia seminit jek dh x larat, aktif lak tu...hehe

blurr33 said...

akak hiker.. kamera tu bukan kamera barulah.. kamera pinjam adik aku punye...

akak hiker... akak hiker... kekeke

j.u.l.i.e said...

kam: ooo..ingt kamera bru...kira ko masih setia ngn yashika ko tuh...(btol ke nama tuh..)

Reds said...

bestnya bercuti...

j.u.l.i.e said...

haris: ni bkn bercuti, tp just jalan2 & makan2 kat sekitar kl jer...tp seronok...