Monday, May 10, 2010

redken utk dandruff


Ini syampu untuk mereka2 yg mempunyai masalah dandruff tahap kronik.
Selamat mencuba...



Saya nak jawab pertanyaan blurr33 yg bertalu-talu:


1) shampoo yang ko citer ni jual kat salon je ke??
Ya, kat salon aje. Pada botol dia pun ada tulis hanya ada kat salon.

2) kenapa tiba2 ko try brand nih??
Sebab aku penah baca Siti Nurhaliza pun pakai brand ni...hahahahahaha. Seriously, aku search web http://www.redken.com aku rasa mcm nak cuba. Aku review testimonial mat/minah saleh dan ntah sapa2 yg penah pakai syampu ni rata2 cakap puas hati. Jadinya aku yakin syampu ni bagus (but depends jugak pada kulit kepala org, mungkin ada org tak sesuai, but so far aku pakai mmg teramat ok, dandruff hilang, rambut pun lembut je).

3) ok ke shampp ni??berapa % discount ko dapat tu?
Syampu ni ok sangat dan rasanya sesuai dgn kulit kepala aku en.kamarul. Tapi tak tau lah org lain, lain org lain masalah kan. Diskaun aku tak sempat/lupa nak tanya. Dia bagi aku harga yg memang dah diskaun...hehehehe..(kes teruja nak beli).

4) sapa nama hair adviser ko tu?? apa status beliau? dia pakai shampoo apa??cun ke tidak?? kahakhakha alang2 dah tanya kan..
Aku ada amek biz card dia, tapi lupa bawak la. Sorang laki sorang pompuan, dua2 chinese. Status tu aku blom sempat siasat, tapi dari penelitian mata aku yg rabun ni dua2 dah kawen. Dia mungkin pakai syampu ni juga atau mungkin juga pakai syampu BAWANG (yg iklan Jacky Chan tu..wakakaka), atau boleh jadi dia pakai Rejoice, atau Clear....atau tak pakai apa2....tapi rambut pompuan chinese tu boleh di kira lawa (tapi lawa lagi rambut aku...huhu). Cun ke tak...? ermmm...hasil bedah siasat aku mengatakan aku lagi cun.....phewwww...


Puas hati tak dgn jawapan aku ni en.blurr33? gila pjg aku jawab....siap buat entry baru semata-mata nak jawab soklan ko..




5 comments:

blurr33 said...

hohoh.. perli nampak..
siap buat entri khas tu jawab soalan aku..
terharu betul nih.. terima kasih la tuan tanah oi..
kekekekekekek.. lain kali aku tanya bebanyak lagik..

aina said...

wow mcm duta shampoo, kena tuntut royalti ni tong....mmg bagus syampu ni cuma tak tahan mahal tu la...tp bagus utk lambutttt....den guna yg 'smooth down'...kurangla ke'simba'an...

j.u.l.i.e said...

kam: aku tgh rjin nak menaip...jari jemari ni lembut je nak menekan papan kekunci ni...

joy: aku bru try 2 mggu,so far ok. cuma mahal la kan...tp berbaloi kalo rambut elok..

Ju@Lucky^Mummy said...

fuh.. siap ada entry khas utk dia..

bagus ek??

cam nak try je...

j.u.l.i.e said...

ju: so far bgus ju...org lain yg pnah pakai pun puas hati...u shud try...tp mahal sket