Friday, May 7, 2010

Redken

Saya ni bukan lah manusia yg rajin sgt nak menjaga rambut. Tapi kena amek berat juga lah bab2 kesihatan rambut. Masalah turun temurun saya ialah dandruff. Dulu hanya dandruff, tapi dah tambah satu lagi masalah baru, hair fall!! Makin hari makin teruk. Nasib baik lah keluar gi keje pakai tudung, kalau tak dah bersepah rambut aku kat opis.

Kalau tgk atas lantai bilik saya, masyaAllah...nak menangis tgk rambut gugur. Saya tahu masalah ni susah nak atasi, tapi saya cuba syampu Redken. Saya baru je pakai syampu ni. Baru seminggu..hehehe.

Tapi tujuan utama saya bukan pasal rambut gugur, tapi dandruff. Saya pusing2 cari syampu ni tapi tak jumpa, lastly saya jumpa kat salon. Hair adviser tu suggest kan saya guna Redken Hair Advance. Reason: sebab rambut saya mengalami masalah dandruff yg bukan tahap teruk gila, bukan sampai timbul dandruff yg berkeping2 tu. Guna yg Hair advance dah cukup. Kalau org yg ada dandruff teruk, guna Redken Anti Dandruff.

Then dia suggest guna Redken Extreme Conditioner. Honestly, lepas guna dua2 produk ni rambut saya bukanlah lembut gila, tapi at least kulit kepala rasa selesa sket. Kepada sesapa yg takde masalah rambut sgt, boleh guna Redken All soft. Hair adviser tu kata saya tak boleh guna All soft sebab rambut saya halus, kurang sesuai.

Harga:
Redken Hair Advance & All Soft : RM57 sebotol (after discount)
Redken Extreme Conditioner : RM59 (after discount)



Note: hutang satu tag dari Ju@lucky mummy...i'll do it later ya....



1 comment:

blurr33 said...

shampoo yang ko citer ni jual kat salon je ke?? aku pun ada problem dandruff gak.. tapi sejak rambut dah panjang sikit ni, kurang plak.. tapi dari dulu tak pernah ada shampoo boleh kasi solve totally dandruff aku nih.. sampai malas dah aku nak carik..

kenapa tiba2 ko try brand nih??ok ke shampp ni??berapa % discount ko dapat tu?
sapa nama hair adviser ko tu?? apa status beliau? dia pakai shampoo apa??cun ke tidak??
kahakhakha alang2 dah tanya kan..