Friday, July 9, 2010

picasa

Baru tahu edit gambar guna Picasa. Best jugak lah software nih. Lepas edit boleh upload direct terus ke blog, cuma tak tau mcm mana nak upload byk2 sekali gus. Boleh juga terus set as wallpaper. Best...best..(dgn gaya jakun..).

Saja nak me'ngetest' software ni, try edit gambar masa kat Sabah. Drag sana, drag sini...jadi la seperti gambar kat bawah ni. Ini je yang termampu dilakukan utk percubaan yg pertama. Bab2 edit gambar ni memang la kegemaran aku.



original color

black & white version


I can spend hours of time just to edit photos. Believe it? Dari pagi sampai petang pun takpe. This activity can cheer me up other than watching tv and eating.



8 comments:

mrs.ecam said...

eh julie cam bese la...share la mne ko dpt software ni....jgn mkn sowang beb...ku x mau ketinggalan...ngeh3

blurr33 said...

aku taknak software tu..
tapi kalu makan.. jangan makan sorang.. haku nak jugak..
kehkehkehkeh

joyahsport said...

dengkinyer...nk jugak blajo...
heleh...blurr da terer blagak lak...huh..

j.u.l.i.e said...

download kat sini http://picasa.google.com/

rozi: try la donlod

kam: aku tau ko x heran..maklum la photographer terhebat abad ini..

joyah: try donlod...pastu explore la kalo ada masa...kita pon baru2 blajo gak...senang je x susah mana gak...jom sama2 blajo...hohoho

Kehelan said...

aku try upload gmbo gk gune picasa, tp 5 jek rasanya bleh masuk blog :(

jadi, kalu nk letak gmbo byk2 kena rajin edit mcm yg ko buat :)

gismo82 said...

wah canggihnye.... dah pandai edit dah..lps ni boleh beli DSLR plak

j.u.l.i.e said...

kerul: insyaAllah...dslr 3-4 thn lg la...

j.u.l.i.e said...

kay: mcm mana ek nk upload 5 kpg gmba tu? x reti2..