Wednesday, September 1, 2010

bagan lalang

Semalam berbuka puasa di Gold Coast. Bukan Gold Coast, Australia, tapi Gold Coast Sepang...hahaha. Saya ke Bagan Lalang. Pertama kali jejak kaki ke sana. Jauh juga terasa perjalanan sebab sesat. Tapi rasa memang jauh. Sebelum berbuka dan sementara menunggu makanan siap, saya usha-usha la kawasan kat situ. Tengok chalet dan hotel high class yang baru siap dibina, ada ala-ala Dubai sket.

Hotel ini dibina diatas air,memanjang hingga ke tengah laut.

kami makan di sini, Restoran Bayu Malam.
Makan ikan bakar.


Sebelum tu menyaksikan matahari terbenam. Kali kedua saya tengok sunset selepas di Sabah.

Dari matahari penuh hingga lah dia tenggelam terus.
Cantik.

4 comments:

bain said...

slalu nyer si butang ijau citer pasal makan, deme citer pasal jalan2.. ni sudah tukar ka??

cinta said...

teringat zaman muda2 dulu, 1st gaji kena blanje member2 dept kt bagan lalang.

blurr33 said...

cam best je tempat ni.. selain makan seafood, apa ada?? kalo nak cuti2 malaysia ok tak agak2??

j.u.l.i.e said...

bain: sekali sekala citer psl mkn lak...hikhikhik..tp tak snap gmba makanan la...

siti: ooo...dah biasa la gi sana, saya 1st time..tu yg sesat la bagai..

kam: mostly seafood,tp kat bayu malam ni yg org rekemen,paling sedap katanya,then seafood dia mmg fresh2. Nak cuti2 malaysia boleh jugak, sepang gold coast tu sesuai la ngn ko...1 malam rm600(ni org yg bgtau la)...hikhikhik...kalo saje2 nak masuk amek pamplet ada waktunya,kalo tak kena halau ler...hehehe..