Tuesday, September 7, 2010

gallery cafe

Dah banyak entry cerita pasal makan. Biasa lah bulan puasa. Semalam department mechanical buat majlis berbuka puasa di Gallery Cafe, Balai Seni Lukis Negara. Menunya makanan kampung. Memang sedap lah. Tak rugi bayar rm28 sorang. Jom kita saksikan gambar sebagai bahan bukti. Hehe.

Gallery Cafe

Yg bagusnya tempat ni, lepas berbuka puasa, kita boleh solat terawih (8 rakaat).
moreh disediakan selepas terawih. Best kan?


kamarul dan isteri tercinta, Awin

kak su dan gojes
sedang menunggu kak ila

orait, kak ila dah sampai..

dalam cafe

ok,mari saksikan lauk pauk kampung pulak.
yg ini kerang dan paru


udang dan lala masak sambal, ayam goreng dan yang paling best...
ada siput sedut...


mee goreng, spaghetti, nasi hujan panas dan ayam masak lemak

my plates

kak ila punya..
bubur lambuk pun ada....sedap!

tak lupa...pecal pun ada...juga sedap!

kuih muih dan lauk

sebelum berbuka
meja kami penuh dengan makanan..hahaha


selepas berbuka..
licin..


jiran department sebelah pun ada..
cik liza


bulat sungguh muka aku


Tamat sudah sesi melihat gambar. Kesimpulannya lauk-lauk di sini sedap. Makanan kampung kan...mesti lah sedap.


6 comments:

gerbera said...

Inilah makanan yang boleh membuka selera aku ( nampak sangat tekak orang kampung)

Aku baru belajar sedut siput.Selama ni makan kuah je.

*Muka ko je bulat. Or should blame that type of tudung.Badan tak

blurr33 said...

sapa mamat dlm pic no. 3 tu?? yg dgn wife dia tu??
ada iras george clooney la..
wakakakak

joyahsport said...

blurr pasan..ahaha...
jeles ah..nk siput sedot jugak..

j.u.l.i.e said...

meeza: aku tau,fad ada ckp,dia kata ko mesti suka makanan kt situ,sdap. siput sdut tu pun sdap,aku siap hirup kuah dia.

aku x bleh lg pkai tudung gitu,mcm bola dah rasa.

kam: mamat tu namanya AUM...kihkihkih

joyah: xpe la bagi la dia chance nak jdi george clooney...,pn.joyah siput tu sedap tau.

mrs.ecam said...

knape jiran sblh tu ade skali??? de skandal ngan jiran sblh sini kah??? huh tau tmpt nih lmbt la...nk g dh x smpt dh...insyaallah la taun dpn nk buke pose kt sini gak...x kihreee...heeeeeeee

j.u.l.i.e said...

rozi: hehehe...tu bakal menantu mechanical...hikhikhik..jgn marah cik liza..,bole...bole.next year ko gi,berbaloi2.