Sunday, September 26, 2010

sesi gemuk kan badan

24.Sept.2010
Majlis sambutan hari raya di Hotel Istana anjuran MMC Berhad. Pergi 1 kereta dengan fad,kak sue dan rozie. Enjoy juga lah walaupun food takde lah best sangat.

rozie,fad,julie,kak sue

fad,kak sue,kak ida,julie,liza


25.Sept.2010
Mendapat jemputan eksklusif dari Meeza. Eh aku suka la rumah ko, tak bising macam rumah aku,pastu banyak habuk. Haha. Menu yang terhidang ialah nasi impit dimakan bersama sayur lodeh (meeza masak), sayur goreng (fad masak) dan rendang ayam (ateh masak). Dessert pula triffle. Tapi Meeza bagi dessert tambahan berupa aiskrim mini. Hehe. Sedap...sedap,aku suka.

ini lah menunya

blueberry cheese tart, meeza buat.
fresh from oven


kuih raya home made meeza buat
dan triffle juga dia buat..
rajinnnya,anak sapa la ni...


Tahun depan jangan segan silu jemput saya kalau ada majlis makan-makan. Ni tengah tunggu majlis makan-makan mechanical pulak. Huhuuu...




6 comments:

gerbera said...

Julie, rumah kat bawah umah aku tu kosong. Meh pindah sini. Floor tu lagi senyap. Umah aku tu kdg2 ade gak budak2 main kat luar tu. Tapi mmg tak de bunyi orang hon2 keta kat traffic light tu.

Tima kasih sebab dtg beraya. Biskut raya ada lagi tak kat umah ko?Aku nk beraya lak ni.

bain said...

wwahhh...dah tliur Teman nengok tart & menatang triffle tu.. lasagne xde ker?? sronok giler kalo ada org gaji tau masak tart & triffle.. makin gemok ler Teman&wife..

j.u.l.i.e said...

meeza: haha..biskut raya kt umah aku tu sedih nk ckp...buat mkn sndiri bleh la,nk bg org mkn mcm x smpai hti..hehe,tp dtg je la...no prob. Ohh..time kasih la bg duit raya..haha,1st time dpt duit raya sejak keje...huhu..

bain: triffle tu ko google je resepi dia,balik umah suruh wife ko buat,senang aje,cheese tart tu pun mcm senang tp aku blom pnah buat..hehe

bain said...

apa kata kalo deme give it a try.. tlg bikin triffle, tart & lasagna utk rakan2 opis.. b4 deme submit ke bakal kuarga mertua deme.. lebih baek kn komen dgn rakan2 opis dulu walaupun komennya pedas...hihihi..

HaWe said...

kak fad tu sengeh je kejenyer..kem slm kat die eh..

j.u.l.i.e said...

bain: amboi senang bebenor ko order ye...huhu,terkesima sekejap aku membacanya...hehe,ko bagi duit...aku bli barang & masak kan...amacam? ada berani?hehehehe

hawa: dia kan mmg suka menyengih...muka manis la katakan...haaha,insyaAllah salam akan dismpaikan..