Monday, November 29, 2010

eksiden lagi


On the way balik KL tadi, aku menyaksikan kemalangan yang agak teruk juga.

Eksiden lagi. Kat Melaka. Lori membawa bahan kimia menghala ke selatan. Aku pelik jugak kenapa pulak jem dekat Ayer Keroh, rupanya ada eksiden teruk. 2 buah lori dan 1 kereta kalau tak silap lah. Lori tu menghala ke selatan, tong-tong biru itu adalah bahan kimia yang tergolek-golek ke lorong menghala ke KL. Perghhh...kiranya bahan kimia tu melompat ke lorong sebelah. Bahaya betul.

Gambar ehsan dari Berita Harian.

2 comments:

gerbera said...

O..aku ada dengar lintasan trafic pagi tadi pasal eksiden ni.

"Pemandu2 diarahkan supaya menutup tingkap kereta ketika menghampiri dan melalui kawasan kemalangan" .Asid apa tu ye?

j.u.l.i.e said...

x sure asid apa tu, aku just nmpk serbuk2 putih pnuh atas jalan. kt bawah tu ada sungai actually,smpai ke bawah tu asid tu tumpah,patut la aku tgk org2 kt situ smua tutup hidung.bomba pun ada 2-3 bijik,teruk jugak lah.lorong ke arah selatan jem bagai nak gila.