Friday, June 17, 2011

if tomorrow never comes - Ronan Keating

Sometimes late at night
I lie awake and watch her sleeping
She's lost in peaceful dreams
So I turn out the lights and lay there in the dark
And the thought crosses my mind
If I never wake up in the morning
Would she ever doubt the way I feel
About her in my heart

If tomorrow never comes

Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

'Cause I've lost loved ones in my life

Who never knew how much I loved them
Now I live with the regret
That my true feelings for them never were revealed
So I made a promise to myself
To say each day how much she means to me
And avoid that circumstance
Where there's no second chance to tell her how I feel

If tomorrow never comes

Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one
And if my time on earth were through
And she must face this world without me
Is the love I gave her in the past
Gonna be enough to last
If tomorrow never comes

So tell that someone that you love

Just what you're thinking of
If tomorrow never comes



Lagu ni sedap dan sweet.


Macam mana saya boleh tersuka dengan lagu ini? Semuanya bermula selepas saya tengok satu rancangan realiti tv Hollywood di Astro apa ntah, tak ingat. Ada sorang mamat mat saleh ni naik ke pentas dengan baju selekeh. Kiranya mamat ni kat US tu kategori orang kampung la yg datang ke bandar nak masuk rancangan realiti tv. Mamat ni tak hensem mana pun, dia kerja kampung je, kalau tengok pakaian dia mmg sah orang tak pandang pun.

Pengacara rancangan tu tengok semacam je kat mamat ni. 3 orang juri rancangan tu pun siap senyum sinis dan tergelak bila mamat ni naik ke pentas sambil pegang gitar. Sungguh siot kalau tengok muka juri yg senyum sinis tu. Macam nak lempang laju2.

Juri tu pun suruh la mamat ni nyanyi. Dengan muka selamba mamat ni petik gitar slow2, syahdu je dia nyanyi lagu ini...If Tomorrow Never Comes. Secara spontan, semua penonton terdiam dan tergamam. Suaranya......sangat sedapppp. Memang sedap. Juri yg gelak tadi tu pun terdiam. Semua senyap. Semua mata tertumpu kat mamat ni. Bila mamat ni abes nyanyi, semua penonton bangun dan tepuk tangan. Korang ingat senang ke nak dapat tepukan berdiri macam tu?

Juri tu terus puji melambung kat mamat ni, terus dia pilih mamat ni masuk rancangan realiti tu. Dan....mamat tu la juara rancangan tu.

Kesimpulan, jangan mudah2 kita nak judge orang sebelum kita mengenali orang itu terlebih dahulu.


3 comments:

blurr33 said...

aku rasa show yang hang tengok tu "American Got Talent".. mamat kampung tu namanye Kevin Skinner.. tulah dia.. jangan pandang orang sebelah mata.. mentang2 mamat tu stail cakap ngan pakai ala hillbilly sikit.. skali nyanyi.. amik ko.. terkedu juri ngan audiens..

Niza Zainal said...

macam susan boyle in Britain got talent jer...

j.u.l.i.e said...

ntah la...lupa rancangan apa, main tgk je, nama dia pon lupa...hehehe