Wednesday, July 27, 2011

make up tutorial

I don't even know how to apply make up on my face, so I tried to google it and I found this video from Michelle Phan. Mula-mula kena la belajar basic dulu. Dalam banyak-banyak video, saya paling tertarik video dari Michelle ni.




Kemudian, bila dah tahu basic, belajar pulak make up ala-ala romantik.




Kemudian belajar pulak macam mana nak buat Smokey Eyes.




Untuk yang pakai cermin mata, this video is for you..




Kalau yg suka muka dia nampak macam anak patung barbie doll, boleh buat make up macam ni..




Video ini untuk saya kerana saya baru nak belajar macam mana pakai eye liner... hikhikhik




For me, Michelle is beautiful with and without make up...

8 comments:

irfanvsirhas said...

aduhhh...kamu..bila bukak kat opis kan sume x bole nak tgk...hehehe...kamu ajar jer la...hehee...

en_me said...

hi akak yg juliterr ittewww.. dulu ade kawan me buat workshop kecantikan (make up).. lama dh x contact dia.. kalo nak, nnti me carikkan.. uhuhu

j.u.l.i.e said...

kaksu: tgk kt umah nti...

en me: boleh juga...mahal tak?

Kehelan said...

semua org sudah menjadi perempuan

whooz said...

bagus2..lama dah nak belajar, tapi tangguh. tangguh bukan apa, sebab tak de alatan. ada bedak compact + lip gloss saje. kesiankan?

j.u.l.i.e said...

kay: sekali sekala je..bkn slalu nk melawa..hehe

huz: aku pon sama, ada compact powder,gloss..eye shadow ada la yg murah2 je...huhu..alatan lain blom ada..

blurr33 said...

julie: make utk jantan ada tak? aku pun nak main conteng2 muka gak?? nak buat corak harimau malaya..
kekekekeke..

j.u.l.i.e said...

kam: ada, meh sini aku tlg contengkan...bkn stakat corak rimau,corak gorila pon bolehhhh...