Wednesday, August 10, 2011

buka puasa - Pullman Putrajaya Lakeside

My friend RS is an unpredictable person. Sometimes (sometimes, not everytime) I can not read what is on his mind. He can do and plan something without asking me first. For example yesterday, he invited me to join berbuka puasa at Pullman Putrajaya Lakeside. Terkulat-kulat aku dibuatnya sebab ajakan itu berbentuk tiba-tiba dan dalam situasi tak bersedia.

Berbuka puasa di Pullman di sponsor sepenuhnya oleh vendor. Makan free, why not. Ini kali pertama saya menjejakkan kaki di hotel 5 bintang ini.

introduce to you my friend, Eila.

..and this is Wana. She is pregnant first baby

not bad lah hotel ni, suasana dalam cantik, lagi-lagi kedudukannya dekat tasik.

suasana luar sebelum hari gelap

Buffet ramadhan di adakan di kawasan luar. Tempatnya agak crowded, mungkin susunan meja banyak sangat untuk menampung tetamu yg dtg untuk berbuka. Konsep buffet di sini adalah ala-ala arab. Pelayan hotel pun pakai baju arab, lagu-lagu pun ala-ala arab.

Walaupun hotel ini bertaraf 5 bintang, tapi pilihan makanannya tak la banyak sangat. Tapi still ok la untuk juadah berbuka.

antara makanan yg ada

ikan pari bakar

mertabak dan roti canai

lauk pauk, gambar gegar sebab berlanggar-langgar dgn org sebelah yg sibuk nak amek makanan

ayam bakar

..and this is my favorite part....dessert!
carrot cake..

puding

cheese cake, blueberry tart

apa ntah nama..
saya suka, rasa masam-masam mcm yogurt


kambing!
favorite jugak ni


Untuk berbuka semalam, saya berjaya me'minima' kan pengambilan makanan untuk elak pembaziran. Selalu makan buffet jarang dapat habiskan semua, tapi kali ni alhamdulillah...habis semuanya sebab amek makanan tak banyak, just cukup-cukup keperluan perut je.

begitu juga lah dengan pengambilan pencuci mulut yg sedikit sahaja

juga kambingku..

Untuk lauk, saya tak amek semua sebab banyak sangat. So far rasa ok, cuma udang buat spoil. Nampak macam sedap, tapi hampeh. Isi udang lembik, macam udang dah lama je. Apa daa...kata hotel 5 bintang. Dessert ok jugak la. Kambing....sedap!

Terima kasih lah kepada orang yg mengajak tu, dan vendor yang belanja. Katanya buffet ramadhan di hotel ini RM100++ /person. Kalau ikutkan portion makanan yg saya amek tadi, memang tak berbaloi. Nasib baik makan free.




4 comments:

irfanvsirhas said...

pe kata u pulak yg belanjer i...hehehe

Kehelan said...

tahun lepas bukak posa kat sana

joyahsport said...

sedapnyer,,,huu...nak...nak..

j.u.l.i.e said...

kaksu: tggu comp bg bonus 10 bulan bru i blanjer u...hihihi

kay: tahun ni kat mne plak? byr sndiri ke sponsor?

joyah: mane gambar ko kat dubai? nak tgk gmbar!!!!!!