Wednesday, September 28, 2011

jus alpukat

Dah terjatuh cinta dengan jus alpukat (avocado juice) lepas makan nasi ayam penyet di Kg. Baru. Setakat hari ini, ada 3 restoran ayam penyet yang saya suka iaitu di USJ, Central Market dan yang terbaru di restoran Wong Solo, Kampung Baru.

Terima kasih kepada yang belanja makan ituu...

Bercakap pasal jus alpukat, harus lah saya mencari resepi untuk membuatnya sendiri. Tak pernah saya minum air sampai habis kalau makan kat luar, even kat rumah pun saya cuma minum 3-4 teguk air je. Tapi sejak dah cuba minum jus alpukat ni, terus dah tersuka. Harus lah saya order lagi...harus...harus...


googled


googled


Resepi jus alpukat:

1 biji avocado (ambik isi)
2 sudu besar susu pekat manis F&N
200ml susu dutch lady
ais ketul banyak mana suka
hersheys chocolate syrup banyak mana suka

Cara-cara:
Maka semua ini disatukan dlm blender kecuali syrup.... blend sampai jadi ais blended,tuang dlm gelas, then tuang syrup coklat... nak minum kacau2 la dulu supaya sebati baru sedap diminum.



Bahagia tau dapat minum jus alpukat.



3 comments:

en_me said...

u r welkam.. ahaha

whooz said...

nampak yummy lah!

j.u.l.i.e said...

en me: ehehe..tq daun keladi

whooz: mmg yummy...suka sgt